–Ikke det at faren min er slem, men det er noe i stemmen hans som passet til karakteren. Den er litt påtatt pen-trøndersk. Ingen kommer til å merke likheten, men det er noe av ham inni der, sier Ivar E. Lykke, den yngste sønnen til kjøpmannen Trond Lykke.

34-åringen fra Trondheim er aktuell i «Kill Buljo 2», i rollen som «Major Tits». Filmen er en oppfølger til gjennombruddsfilmen fra 2007, som ble besøkt av nærmere 90000 på kino.

–«Major Tits» er veldig slem, ekkel og glad i ufyselig mat. En rolle som falt meg helt naturlig. Neida, men jeg liker veldig godt å spille slemme, ekle mennesker. Da kan man overdrive og ta den helt ut, og det er morsomt, sier Lykke, som har flere slemminger på cv-en sin. Blant annet spilte han en slem treningsinstruktør i «Hotel Cæsar» i høst, og han spilte en bonde som var litt for glad i sauene sine i «Tomme Tønner 2» i 2011.

«Parodirush»

I «Kill Buljo 2» er den gulkledde Jompa Tormann, spilt av Stig Frode Henriksen, tilbake. Denne gangen finner han hele reinflokken sin slaktet, og gevirene er borte. Det viser seg at en asiatisk liga har stjålet dem og tatt dem med til Thailand for å selge dem som potensmiddel. Jompa er like hevntørstig som i 2007, og slik starter parodirushet med referanser til «Star Wars», «Indiana Jones», «Kill Bill», «Rambo» og «Apokalypse nå» .

I morgen har filmen premiere.

–Det er bare å glede seg til å bli underholdt. Ta med familien, og... Nei, forresten. Tenåringene, eller kidsa som det heter, bør se filmen på egen hånd. Jeg tror ikke de tør å le om foreldrene er med, sier Lykke, som har sett filmen flere ganger allerede, og ler så han gråter hver gang.

Lykke tilbrakte ti hete dager i Thailand under innspillingen. Det var intense dager med hard jobbing og stress for å holde tidsskjema. Men når kameraene ble slått av, samlet filmensemblet seg til litt sosialt samvær.

–Det ble noen sene kvelder med festing og nattbading. Vi hadde det veldig morsomt på settet, og man kan se i filmen at det var god stemning.

Det ble nok noen dager i bakrus for filmensemblet, dager som ifølge Lykke passer Kill Buljo-humoren perfekt.

–Filmen bør ses i bakrus. Den har en humor som går rett hjem når man har tatt en skikkelig fest. Wirkola og Henriksen har skapt et utrolig morsomt univers, og man må ta filmen for det den er. Til tider teit, men den skal ikke forandre verden på noen som helst måte. Den er først og fremst ment å være underholdende og gøy, sier skuespilleren.

Bunnpris og Lykke

I tillegg til å ha en forkjærlighet for slemminger og teite komedier, har Lykke regissert flere musikkvideoer, for blant andre Kjartan Salvesen, Tone Damli Aaberge, DDE og Karpe Diem. Men hovedjobben hans er fortsatt i Bunnpris-konsernet.

–Det er to ekstremt forskjellige bransjer jeg jobber i. I matbransjen skal alt skje nå, mens ting går så mye tregere i filmbransjen, sier Lykke, som ikke opplever at det å være milliardærarving har hatt noen betydning for hans filmkarriere.

–I Oslo er det ingen som forbinder Bunnpris og Lykke. Folk i gata vet ikke hvem som eier de ulike konsernene, de har nok med seg selv.