- Hennes hjertevarme grep alle

- Vi tror Anbjørg Sætre Håtun har vært et forbilde for mange som har slitt i samme situasjon, sier redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK, Lars Kristiansen etter at Håtun tirsdag døde av kreft.

Anbjørg Sætre Håtun døde tirsdag morgen. 

Saken oppdateres.

NRK-personligheten Anbjørg Sætre Håtun døde tirsdag morgen etter en lang kamp mot kreften.

- Hun ble jo opprinnelig kreftsyk i 2003 - 2004, men har i årene etter hatt tett kontakt med Puls-miljøet her i NRK. Hun har vært ganske nær oss, og hadde et helt ukuelig livsmot og en jernvilje og en uforlignelig hjertevarme. Og så opplevdes hun jo som et menneske uten filter mot verden. Hennes hjertevarme grep alle. Det er stor sorg i vår redaksjon, sier Kristiansen til Aftenposten.

Han nevner at Håtun i sin tid var med på å starte NRKs helsesatsing «Puls», og at hun dermed ble helsejournalistitikkens ansikt gjennom flere år.

- Hun var svært opptatt av å trekke helseproblemene frem i lyset slik at det ikke skulle være skambelagt. Hun har vært utrolig åpen om sykdommen. Vi tror hun har vært et forbilde for mange som har slitt i samme situasjon.

LES OGSÅ: Anbjørg Sætre Håtun er død

Kondolanser på sosiale medier

Sætre Håtun brukte sosiale medier flittig til å dele sine erfaringer om kreftsykdommen. På Instagram, Twitter og Facebook strømmer kondolansene inn.

Artisten Lene Marlin har lagt ut et lengre innlegg på Facebook hvor hun beskriver den siste tiden med venninnen på sykehuset.

- Du har vært så tapper hele veien. Jeg er så full av beundring, kjære fine vakre deg, skriver Marlin.

- En modig, flott kvinne og en sterk stemme for de kreftsyke har gått bort. Hvil i fred, Anbjørg Sætre Håtun, skriver Kreftforeningen på Twitter.

- Savner deg allerede....... I kjærlighet og takk sier jeg stille farvel, skriver kunstneren Unni Askeland på sin Facebook.

- Kjære vakre, sterke inspirerende Anbjørg, hvil i fred, skriver artisten Maria Mena på Instagram.

SE BILDEGALLERI: Anbjørg Sætre Håtuns liv i bilder

Ryel: Flott og modig kvinne

- I dag mistet verden en av sine aller fineste, vakreste, flotteste, snilleste, nydeligste Anbjørg. Du kommer til å bli dypt savnet av mange, skriver klesdesigner Fam Irvoll på Instagram.

Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel roser også Håtun for å stå frem med kreften. 

-Dette var utrolig trist. Anbjørg døde alt for ung. Hun var modig og ga av deg selv - selv når det virkelig røynet på. Hun var en flott og modig kvinne som flere ganger sto frem med sin kreftsykdom. Hun ga et viktig bidrag til åpenhet og engasjement for kreftsaken, sier Ryel.

På forsiden nå