Dina bryter stillheten

Dina Misund er blant de 15 artistene som er plukket ut til MGP 2014.

Tilbake i manesjen: Dina Misund på scenen på Blæst i 2010, rett etter slippet av debutalbumet. Siden har det vært mindre å høre fra henne, men etter MGP kommer 25-åringens andre album. 

Saken oppdateres.

Mandag offentliggjorde NRK de 15 deltakerne i årets Melodi Grand Prix, og blant dem finner vi Dina Misund.

25-åringen fra Midsund utenfor Molde har i mange år bodd i Trondheim, der hun i tillegg til musikken tar praktisk-pedagogisk utdanning og jobber ved Åsheim ungdomsskole. Hun har meldt seg på MGP én gang tidligere, men ble ikke plukket ut den gangen.

– Tanken slo meg at jeg skulle prøve igjen, men jeg fant ikke noe info om tidsfrister. Så snakket jeg med en kjenning i NRK som sa at fristen hadde gått ut to måneder tidligere, forteller Misund.

– Likevel sendte jeg en låt, som i tillegg var ett minutt for lang. Så likte de den og ba meg komme til Oslo på sangtest. Fortsatt fryktet jeg at de kom til å be meg om å synge noen andres låt, det hadde ikke helt vært meg, sier hun.

Kastet mange låter

MGP-bidraget «Needs» er ifølge Misund påvirket av to ting: Det hun kaller Dolly Parton-måten å skrive låter på, med en vemodig tekst paret med lystigere musikk. dessuten er låten inspirert av filmen «Into the Wild» regissert av Sean Penn, om en mann som fornekter materialismen og flytter inn i ødemarka.

– Man vil likevel kjenne igjen uttrykket mitt, låten er veldig meg, forteller Misund, som er kjent for å spille countryinspirert visepop.

For noen år siden ble Dina Misund trukket fram som et av navnene Adresseavisen hadde ekstra stor tro på i serien «Generasjon 2010». Samme år kom debutalbumet «Listen», og året etter spilte hun under Bylarm. Siden har det vært nokså stille. Hva skjedde?

– Tja, si det. Ting har tatt tid. Jeg har skrevet mange låter, men kastet nesten like mange. Ikke vært helt fornøyd. Førsteplata besto av låter som var skrevet gjennom en tiårsperiode, og det har tatt tid å oppleve nye ting, få ny inspirasjon. Jeg har uansett ikke hatt lyst til å gi ut noe nytt før jeg er helt fornøyd, sier Misund, som endelig har et splitter nytt album på trappene.

– Plata er ferdig, men jeg venter til etter MGP, forteller Misund. «Needs» slippes på singel halvannen uke før delfinalen, mens albumet kommer i april.

Intensiv MGP-uke

Årets MGP er organisert slik at alle tre delfinalene foregår på Folketeatret i Oslo tre dager på rad, 7., 8. og 9. mars. Fem artister konkurrerer hver kveld, og tre av disse går videre til hovedfinalen i Spektrum 15. mars.

Misunds konkurrenter første kveld blir Linnea Dale, Mo, Hilda & Thea Leora og Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein. Andre kveld kjemper Cir.Cuz, Martine Marbel, Oda & Wulff, Knut Kippersund Nesdal og Charlie om finaleplass, mens Moi, El Cuero, Ilebek, Elisabeth Carew og Carl Espen gjør opp seg imellom i den siste delfinalen.

På forsiden nå