Dette er tidenes beste TV-serie

Internet Movie Database har spurt TV-titterne selv. Resultatet vil kanskje overraske deg.

Saken oppdateres.

Internet Movie Database ( eller IMDb som den forkortes) er den største nettsiden i verden hav film og TV-serier gjelder. Her samles alle faktaopplysninger om alt som noensinne er vist på kino eller TV. Statistikker over antall seere, popularitet, inntjening, skuespillere, regissører, antall land filmene og serien er vist, samt alt annet du kan tenke deg. Nettsiden er også en gigantisk skattekiste for de som jakter på anmeldelser av de enkelte filmene og TV-seriene. Og det er i denne forbindelsen at publikums vurdering av de beste TV-seriene nylig ble oppdatert.

Hva er høydepunktene fra TV-historien?

Kanskje er du gammel nok til å huske TV-serier som «Roots» fra 1977 som fikk hele Norge til å benke seg ned foran TV'en? Eller hva med «Twin Peaks» fra 1990 som var det øyeblikket i TV-historien da TV-serier gikk fra å være en billigere og simplere versjon av Hollywood-apparatet til å bli en viktig populærkulturell sjanger i seg selv. Kanskje er du en av de mange som mener at HBO-serien «Sopranos» sto for det absolutte høydepunktet i TV-historien hva serier angår?

Sistnevnte er faktisk den eneste serien av de nevnte som er blant de ti øverste i listen over  de seriene med høyest score fra seerne selv.

Snill lærer blir slem

På førsteplassen over tidenes beste TV-serier finner vi serien om kjemilæreren Walter White i serien «Breaking Bad». Serien får på IMDb en score på hele 9,6 ( av 10 mulige) og ligger foran andreplassen som er «Planeten vår» med kun 0,1 poeng.

«Breaking Bad» hadde amerikansk premiere i januar 2008 og ble avsluttet med sin femte sesong i september 2013. Det foreligger ingen planer om å fortsette serien og produsent Vince Gilligan har ved flere anledninger uttalt at dette er en historie med en klar start og en klar slutt.

«Breaking Bad» har vunnet hele ti Emmy-priser, nominert til syv Golden Globe og hovedrolleinnehaver Bryan Cranston har fått fem nominasjoner til sammen for sin rolle som Walter White. Guinness World Records ga «Breaking Bad» en plass i sin rekordbok i for som den TV-serien i historien med høyest score både blant publikum og kritikere.

Tidenes mest kostbare dokumentar

På andreplass på listen finner vi BBC-serien «Planeten vår». En dokumentarfilm om jorden som det ok hele 5 år å lage. Serien er den første i sitt slag som er filmet i high definition. I følge BBC så er dette tidenes mest kostbare dokumentarserie.

På tredjeplass ligger «Game of Thrones» som så langt foreligger med tre sesonger. Sesong fire vises på HBO fra og med april av. Fjerdeplassen holdes av «The Wire» som startet opp i 2002 og består av fire sesonger og femteplassen går til den rykende ferske HBO-serien «True Detective» som så langt kun har tre episoder på baken.

Plass 6. til 20 på IMDbs liste over tidenes beste TV-serier ser slik ut:

6. Sherlock (2010)

7. Cosmos (1980)

8. The Sopranos (1999)

9. Leyla ile Mecnun (2011)

10. Firefly (2002)

11. Arrested Development (2003)

12. I, Claudius (1976)

13. Avatar: The Last Airbender (2005)

14. Life (2009)

15. Dexter (2006)

16. Batman: The Animated Series (1992)

17. Cowboy Bebop (1998)

18. Freaks and Geeks (1999)

19. Desu noto (2006)

20. Rome (2005)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå