Børge Rømma & Grislæstan har i forkant av OL laget en helt spesiell sang til Petter Northug.  For sambygdningene fra Fosen mener nemlig at Northug har inspirert dem på alle mulige måter - også musikalsk. Sangen heter enkelt nok «Petter Northug» og akkompagneres av både en musikkvideo på YouTube og en radiosingle. Streaming av låten på tjenester som Spotify og Wimp er rett rundt hjøren, lover Børge Rømma på telefonen til adressa.no.

- Vi spurte Northug om det var greit at vi skrev og brukte låte, sier Rømma.

- Det tok tre minutter fra han så videoen til svaret kom. «Fantastisk!», skrev Petter og ga uttrykk fra han var veldig glad for å få støtte fra «naboan» på Fosen.

Grislæstans Facebook-side finner du her

Inspirasjonen dukket opp i en Volvo

I følge Rømma så dukket første tekstlinje i sangen opp i Volvoen til gitarist Alexander Killingberg.

- Jeg kom på strofen «No ska du ut på ski igjen», så fulgte Alexander opp med «No ska'n Hellner på få svi igjen». Deretter lot vi det hele få modne noen dager.

Snart så begynte nye ideer til sangen å dukke opp i Rømmas hode - helst på natten.

- Så kom hele sangen etter hvert, sier Rømma. «I idag ska det skje , bæstefar e med å gir  ei hjælpandes hainn og støtte opp vår mainn».

- Jeg vet jo hvor glad i bestefaren sin Petter var og han inspirerte veldig.  Han sier at det føles som bestefar er med og går sammen med ham i sporet.

Radiosingel og YouTube

«Petter Northug» er så langt kun lansert som radiosingel og på YouTube, men Rømma sier at strømmetjenestene nå ikke er langt unna. Sporet er sendt inn og det er kun spørsmål om tid før det dukker opp på tjenester som Spotify og Wimp.

Børge Rømma er for de fleste kanskje mest kjent som sanger og frontmann for Too Far Gone, men nå er altså fosningen å finne i to band.

Men hvorfor Grislæstan?

- Tja, vi er jo fra grisgrendte strøk så Grislæstan passet bra. Dessuten i dette tilfellet så har jo Petter blitt kalt en gris av svenskene. Så det passet liksom så bra at en supportsang for Petter skulle komme fra et band som het nettopp Grislæstan.