Epler med suksess

Adamseplene har levd i koffert siden mars. Sånn går no dagan der i gården.

Ryktene sier at publikum har falt som fluer over Adamseplenes siste fremstøt på revyfronten. Til og med Dagbladet har tatt den gale gjengen til sitt bryst. Det sier ikke så rent lite. Eller er det damen som sjarmerer i senk og setter gutta i skyggen? Den gode responsen har fristet den gale revygjengen til en lengre turnè. Siden starten i Trondheim på Blæst 1. mars, hvor 14 forestillinger raskt ble avløst av ni ekstra runder, har «Sånn går no dagan» tatt seg en tur - fra Ålesund i sør til Tromsø i nord har ferden gått. I kveld er tre «gutter» og èn dame tilbake til utgangspunktet på Blæst, hvor det spilles seks ektraforestillinger. Så blir det Steinkjer og Leksvik i oktober, men da er det slutt. Det får da være måte på!
- Det er en bearbeidet og oppdatert versjon som er ute nå, forteller produsent Monica Stendahl Rokne til Adresseavisen. - Nye aktualiteter har kommet inn, og gamle kuttet ut. Arbeiderpartistriden har man fått med seg, og nå ser vi på Ari og Märtha etter vielsen.

Sauesanking

- Og Odin Jensenius har full kontroll over innsamlingen av micro-cheepene sine. Det blir jo en tøff vinter? - Odin mestrer det meste. Her blir det hverdagssituasjoner tatt på kornet. For å være på den sikre siden har han tatt med seg mora si og naboen også!
- Man sparker litt i alle retninger i denne forestillingen? - Dette er et show med en humor som grenser til det absurde, men samtidig er den veldig varm. Den musikalske styrken gjør også sitt til å heve forestillingen. I motsetning til stand-up sparker ikke forestillingen nedover, snarere tvert imot, her skildres karakterer man blir glad i.
- Eventyrprinsessen kommer man ikke forbi? - Marianne Meløy er motvekten til den maskuline galskap som representeres av Klaus Joacim Sonstad, Hans Petter Nilsen og Ivar Nergård. Vi møter henne bl.a. som eventyrforteller. Om det ikke har vært smekkfullt overalt, har Adamseplene høstet gode kritikker. - Lokalpressa har vært meget positiv. «Du snakker om spilleglede, gjøgleri og galskap», het det bl.a. i Namdalsavisa. Oppildnet av dette dristet vi oss til Tromsø. - Trøndersk humor mot nordnorsk lynne, dere hadde vel ikke større sjanse enn en snøball har i et unevnelig, varmt sted? - Trodde vi også! Så viser det seg at avisene Nordlys og Tromsø ga oss et løft. «Nå vet vi hva dere står for», het det. - Velkommen tilbake!
Humoren favner vidt, mener produsenten. - Og treffer mange. Det har vi sett under turneen, hvor vi har registrert både gåstoler og zaggebukser blant publikum. Det er plass til alle. Men nå er det altså sisterunden, som så mange har etterlyst.