Lars von Trier er på filmfestivalen i Berlin for å presentere en «director's cut» av sin nye film om sex, «Nymphomaniac». Nærmere bestemt en to timer og 25 minutter lang versjon av første del av filmen, med en rekke nye, sterke sexscener.

Om det er et stunt for å skape mer oppmerksomhet om en film som har gått dårlig på kino i den «sensurerte» 4-timersversjonen, eller om det samlede verket i regissørens lange versjon gir en bedre film, må man se begge de lange og den «vanlige» versjonen for å avgjøre, dvs til sammen ca ni timer med «Nymphomaniac».

T-skjorte-stunt

Det var overraskende at den danske provokatøren i det hele tatt dukket opp i Berlin, etter hans to siste skandaleopptredener på pressekonferanser i Cannes, hvorav den siste, med famøse nazi-uttalelser førte til at han ble erklært persona non grata av festivalen.

Fotografene gikk amok da han stilte sammen med teamet sitt til avbildning før pressekonferansen  Lars Von Trier så opplagt ut, smilte til fotografene og åpnet sin blå jakke og avslørte t-skjorte med logoen til Cannes-festivalen, med påskriften «Persona non grata», til latter og applaus fra pressen.

På selve pressekonferansen var han imidlertid fraværende, og overlot til  Stellan Skarsgård, Christian Slater, Uma Thurman og Shia LaBeouf å svare for filmen og om hvordan det var å jobbe med von Trier. - Han er morsommere enn de fleste regissører, sa Skarsgård, mens Uma Thurman hevdet at det å jobbe med von Trier var: «De beste dagene i mitt liv».

Shia-skandale

Pressekonferansen fikk et drag av skandale da Shia LaBeouf tok mikrofonen, tilsynelatende bakfull på noe, i caps og sa: «Når måkene følger lastebilen, er det fordi de tror det vil bli kastet ut sardiner. Takk for oppmerksomheten!», sa han og reiste seg og forlot salen før konferansen hadde kommet skikkelig i gang.

Uma Thurman reddet noe av inntrykket ved å boble av entusiasme. - Jeg skal se filmen for første gang i dag. Jeg gleder meg. Jeg har aldri gjort en film på denne måten før. Det var utrolig forfriskende å spille på en måte som minner om teater eller gjøre film for første gang. Jeg har aldri fått så mye rom av en regissør.

På spørsmål om von Triers «director's cut» av del to av filmen vil bli få premiere i Cannes i mai, brøt ordstyreren inn. «Dette er Berlin. Vi vil ikke ha spørsmål om Cannes her», sa han. Om von Trier ikke skapte skandale i Berlin, så fikk han i hvert fall oppmerksomhet, både for filmen sin og t-skjorta.