I ukene før jul kunne vi se ham på tv-skjermen hver helg. Adrian Jørgensen imponerte både dommerne, tv-seerne og publikum med sine sangferdigheter og sin karakteristiske «bindalsjarm».

Men livet i rampelyset har også en bakside. Forventningspress og overgangen til en «grå» hverdag har tatt på, skriver Namdalsavisa.

– Det er ikke alle som tåler forventningspress like godt. Kanskje er jeg en av dem. I dagene etter «The Voice» skjedde det så mye. Så ble det plutselig roligere, sier Adrian.

Får ikke sove

Han er åpen om problemene sine og føler det er riktig å dele sine erfaringer med omverdenen.

– Å gå ut og si at du trenger hjelp, vil nok for noen virke tabu. Men jeg har alltid vært en ærlig kar, og er oppvokst med å tro at det er en fordel å være åpen om ting, sier han.

De første signalene merket han i jula, kort tid etter at kameralysene i «The Voice» var slått av.

– Det var noe som skjedde hver dag, spillinger og ulike oppdrag. Jeg hadde ikke tid til å være heime og slappe av. Siden har jeg vært ute og spilt nesten hver helg. Kanskje er jeg for snill, og sier ja til for mye. Jeg får lett dårlig samvittighet, sånn har jeg alltid vært.

Så begynte søvnproblemene.

– Jeg sliter fortsatt med å få sove om natta. Jeg har prøvd sovemedisin, men det hjalp ikke i lengden. Dette har ført til perioder med tunge dager, sier han.

Går til psykolog

Jobben på lakseoppdrettet i Bindal har han fortsatt i. Å sykmelde seg er han ikke interessert i.

– Nei, det er nok verre å bare sitte heime. Jobben får vekk tankene. Det går greit å arbeide, men det er ekstra tungt når du føler at noe «drar i bremsa». Det henger nok sammen med søvnproblemene, sier Jørgensen.

Selv beskriver han følelsen som en psykisk knekk, eller en mild form for angst.

– Jeg er nok litt «tander» på det området, da jeg var liten ble jeg fort redd for ting. Det føles som at noe feiler kroppen, men egentlig er det jo ingenting. Det er vanskelig å forklare. Det riktige er nok å si at jeg har møtt veggen, rett og slett, sier han.

Han har nå innsett at han trenger profesjonell hjelp.

– Jeg har begynt å gå til psykolog, og håper det kan gi en positiv effekt. Det handler om å finne den riktige balansegangen for å få ting til å fungere igjen, sier han.

Gir ikke opp musikken

Han ville ikke gjort noe annerledes om han fikk sjansen på ny.

– Jeg lærte masse og møtte mange fine mennesker i «The Voice». Det er viktig å ta med seg. Jeg føler jeg står sterkere nå enn før, sier 22-åringen.

Støtten fra familie og venner har vært god i tida etter at stormen rundt «The Voice» har lagt seg. Og drømmen om en musikkarriere er fortsatt høyst levende.

– Jeg skriver nye låter og jobber nå med en musikkvideo. Det kommer garantert noe fra meg om ikke lenge. Det jeg opplever nå skal jeg ta på alvor, men du må også kjøre på når du først har muligheten. Det skal mer til for å knuse meg, sier Adrian Jørgensen.

I flere uker sto Adrian Jørgensen i rampelyset, på tv-skjermen i beste sendetid, i underholdningsprogrammet «The Voice».