Til å regne med

MUSIKK: Det melodiøse, det futuristiske og sjarmerende; Store P finner plass til det meste på «Regnmannen».

Ut av skyggen: Måten Store P integrerer sin nasale stemme i lydbildet stjeler lytterens fokus og er et skoleeksempel til etterfølgelse, mener vår anmelder, som mener «Regnmannen» er et av flere bevis på at norsk hiphop aldri har vært bedre. 

 

Saken oppdateres.

Han har jobbet i det stille, Store P. Sammen med A-laget har han over lengre tid stått trygt plassert i den monumentale skyggen til Lars Vaular, samtidig som han innad i hip hop-miljøet nyter stor respekt for sine produsent og rap-egenskaper. Singelen «Vikje være i din verden» traff derfor nettet i forrige uke med visse forventninger. Og for en låt det er! Den futuristiske, synthbaserte saken er et lite mesterverk i all sin enkelhet: «de kaller meg Norges beste rapper, men mamma kaller meg Petter/eg e den originale, alle de andre følger bare etter». Hooket er fengende, og representerer en følelse alle vil kunne kjenne seg igjen i – dette er en hit av stort format.

«Regnmannen» er et fokusert og melodirikt album. Ikke at tekstene er uviktige, men måten Store P integrerer sin nasale stemme i lydbildet stjeler lytterens fokus og er et skoleeksempel til etterfølgelse. P er mumlete, men vokalharmoniene har sin naturlige plass blant synth, bass og sexy vibber. De færreste rappere kan lage sjarmerende kjærlighetslåter, men i Regnmannens brede spekter finner vi både dette, futuristiske arrangementer, og mer inn-i-tiden, ekstrovert rap.

Lars Vaular tropper opp på «God idé» med skivas eneste gjestevers. Et solid vers – likevel stjeles showet fullstendig av en nydelig saksofonoutro signert Kjetil Møster. Denne er egentlig kriminelt kort og så bra at den burde fått enda større spillerom.

Store Ps skive kom kanskje litt ut av det blå. Uansett er den kanskje sjangerens sterkeste album siden Lars Vaulars «Du betyr meg» – og etter noen lyttinger slår det meg: Norsk hip hop har aldri hatt større bredde. Kanskje har den heller aldri vært bedre.

Høydepunkt: «Vikje være i din verden»

Anmeldt av ALEXANDER ØVERÅS KARLSEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå