Trøndere fikk tre priser i Japan

Trønderske låtskrivere vant i helgen tre priser under Japan Gold Disc Awards 2014.

Saken oppdateres.

Dsign Music i Trondheim dro i land tre priser sammen med det sørkoreanske jentebandet «Girls Generation» og guttebandet «TVXQ». Sistnevnte vant «Album of the year», mens jentebandet vant to priser for «Best 3 Albums (Asia)».

- Alle priser er noe å ta med seg. Det er artig å få anerkjennelsen, sier en fornøyd Anne Judith Wik, låtskriver i Dsign Music.

Øverst i artikkelen kan du se musikkvideoen som Anne Judith Wik har skrevet låten til.

- Kjempestort

Under den 28. Gold Disc Awards i Japan, fikk blant annet store stjerner som Lady Gaga, Chris Brown  og One Direction priser. Arrangementet kan ifølge Wik sammenlignes med Grammy Awards i størrelse.

Hun forteller at det er kjempestort, men at de ennå ikke har rukket å feire, da halve teamet befinner seg i Los Angeles.

- Vi har bare fokusert på å jobbe, både her og i LA. Men når de kommer tilbake skal vi  ta oss en liten skål, sier hun.

Wik håper prisene kan bidra til at nye kunder og artister får øynene opp for Dsign Music.

- Det er alltid bra å få litt skryt. Alle utmerkelser er viktig, og vi håper å få spredd musikken vår, sier hun.

LES MER: Anne Judith Wik danket ut Lady Gaga og Justin Bieber

Våt USA-drøm

Låtskriverne i Dsign Music har sitt hovedmarked i Asia, men hun opplyser at låtskriverne det siste året også har jobbet med musikken i USA.

- Vi har jo en våt drøm om USA. Det krever mye av oss, blant annet forpliktelser om at vi må være der mye, sier låtskriveren.

Ifølge Wik er målet videre å få jobbet mer med asiatiske artister, i tillegg til å satse mer i USA. Hun forteller at de har spennende prosjekter på gang i USA, men at det er for tidlig å si noe mer om det.

- Det er et annet klima der. Man må jobbe målbevisst. Vårt største mål er å komme oss på Billboard-lista, understreker trønderen.

Anne Judith Wik, tidligere vokalist i pop-gruppen Soda, er fornøyd med helgas pris-sanking. Her sammen med Jan Hallvard Larsen. 

Anne Judith Wik, tidligere vokalist i pop-gruppen Soda, er fornøyd med helgas pris-sanking. Her sammen med Jan Hallvard Larsen. 

På forsiden nå