Melodi Grand Prix 2014:

Mest redd for å snuble i kjolen

Dina Misund (25) kjemper om finaleplass i fredagens semifinale i Melodi Grand Prix.

Dina Misund skal være med semifinalen i Melodi Grand Prix i kveld. Hun er også klar med et nytt album til våren.  

Saken oppdateres.

– Alt er under kontroll foreløpig. Nervene kommer sikkert rett før vi skal på scenen. Det jeg tenker mest på er om jeg kommer til å snuble i den lange kjolen jeg skal ha på meg. Men det går nok bra, sier 25-åringen optimistisk.

Hun har allerede vært i Oslo i ei uke for å promotere melodifestivalen, og seg selv. MGP-bidraget «Needs» er ifølge Misund påvirket av to ting: Det hun kaller Dolly Parton-måten å skrive låter på, med en vemodig tekst paret med lystigere musikk. Dessuten er låten inspirert av filmen «Into the Wild» regissert av Sean Penn, om en mann som fornekter materialismen og flytter inn i ødemarka.

Tre går videre

Sammen med fire andre artister og band åpner hun Melodi Grand Prix-helga på Folketeateret i Oslo i kveld. Melodifestivalen er organisert slik at de tre semifinalene foregår over tre dager. Det er fem innslag per kveld, og til sammen ni bidrag går videre til finalen 15. mars.

– Jeg kjenner på kroppen at konkurranseinstinktet har slått inn. Jeg har virkelig lyst til å komme til finalen. Men det blir ikke slik at jeg legger opp om jeg ryker ut heller. Dette er jo en fin anledning til å få vist meg fram, uansett om jeg går videre eller ikke.

Musikken har hatt et grep om 25-åringen fra Midsund utenfor Molde siden hun var elleve år. Deltakelse i Ungdommens kulturmønstring har motivert henne til å skrive musikk selv, og førte til at hun ga ut sin første singel da hun bare var 19 år. I 2010 debuterte hun med albumet «Listen». Men så ble det stille.

–Jeg trengte tid til å skrive nytt materiale. Jeg ble aldri helt fornøyd med det jeg skrev, men nå er jeg klar med et nytt album til våren, sier Misund, som fortsatt satser på countryinspirert visepop.

Knuste gitaren

Med samboer, venner og familie i salen på Folketeateret, gjør hun nå et aldri så lite comeback i rampelyset med «Needs». Det eneste som mangler er hennes trofaste følgesvenn gjennom mange år: Gitaren. Den ble ved et uhell knust for få dager siden.

– Den er helt ødelagt. Det er trist, siden jeg har hatt den i så mange år. Jeg fikk den da jeg var 13, og det er den eneste gitaren jeg har eid. Men jeg har skaffet meg en ny til fredag kveld, så det skal gå bra uansett, sier Misund.

Misunds konkurrenter første kveld blir Linnea Dale, Mo, Hilda & Thea Leora og Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein. Andre kveld kjemper Cir.Cuz, Martine Marbel, Oda & Wulff, Knut Kippersund Nesdal og Charlie om finaleplass, mens Moi, El Cuero, Ilebek, Elisabeth Carew og Carl Espen gjør opp seg imellom i den siste delfinalen.

Semifinalen starter på NRK1 klokken 20.05 i kveld.

Tilbake i manesjen: Dina Misund på scenen på Blæst i 2010, rett etter slippet av debutalbumet. Siden har det vært mindre å høre fra henne, men etter MGP kommer 25-åringens andre album. 

Tilbake i manesjen: Dina Misund på scenen på Blæst i 2010, rett etter slippet av debutalbumet. Siden har det vært mindre å høre fra henne, men etter MGP kommer 25-åringens andre album. 

På forsiden nå