– Nå skal jeg kose meg!

For Dina Misund (25) er det like viktig å få nye fans som å vinne kveldens MGP-finale.

Dina Misund bak scenen før MGP-finalen. 

Saken oppdateres.


Adressa.no møtte en travel, men etter forholdene rolig artist før 25-åringen skulle  innfinne seg bak scenen i Oslo Spektrum.

Da vi snakket med henne tidligere i uken, hevdet hun å ikke ha nerver før kveldens finale.

Ved 22.20-tiden ble det klart at Misund ikke var blant Gullfinalistene.

– Vet du hva, de er fortsatt ikke kommet. Jeg kjente et sug i magen før generalprøven og klarte å kjenne litt på stemningen, selv uten folk i salen, men jeg er overraskende rolig, sier artisten, som har bodd i Trondheim siden 2006.

Kanskje har hun litt andre forventninger til sirkuset enn mange av sine konkurrenter?

– Nå har jeg kommet så langt, og har egentlig ingen forventninger om noe mer. Nå skal jeg bare kose meg på scenen og spille låta mi, så får folk stemme om de liker den. For meg handler dette minst like mye om å vise meg fram for potensielt nye fans som om å vinne. Dette er bare en del av karrieren, det finnes et liv etter MGP, forklarer hun.

Ikke forhåndsfavoritt

– Depper du over at du ikke er nevnt blant forhåndsfavorittene?

–Det gjør meg ikke så mye, MGP er MGP. Det blir ni veldig ulike bidrag, og det er vanskelig å vite hvem som kommer til å stemme. Kanskje jeg appellerer mer til eldre seere som ikke stemmer så mye som de unge, men jeg håper uansett å nå ut til de som liker meg og vil se mer av meg i etterkant og blir litt nysgjerrig. Jeg skjønner godt om jeg ikke vinner, men for meg er det viktig å stille med en låt jeg kan stå inne for. En låt folk kjenner igjen som Dina og som glir naturlig inn i en av konsertene mine, sier hun.

Alt på stell

Hun har vært vant til å spille på små, intime scener, og synes det er rart å ikke ha øyekontakt med publikum.

– Men alt er lagt til rette for at vi skal kunne gjøre en best mulig jobb. Som musiker er man vant til litt av hvert etter å ha reist rundt omkring, men her er alt definitivt på stell og jeg føler meg veldig godt forberedt, smiler hun.

Sanker stemmer i Trondheim

Selv om hun ikke er er "innfødt" trønder (opprinnelig fra Midsund utenfor Molde) har hun bodd i Trondheim i sju år. Det gjør at hun håper å sanke en god del trønderstemmer.

– Jeg vet i alle fall at jeg kan regne med stemmer fra lagvenninnene mine på Byåsen fotball, samt elevene mine fra 10. og 8. klasse på Åsheim ungdomsskole. De har sagt de skal stemme for harde livet!

Kveldens MGP-artister spiller i følgende rekkefølge:

1. El Cuero - "Ain't No Love (In This City No More)"

2. Elisabeth Carew - "Sole Survivor"

3. Knut Kippersund Nesdal - "Taste of You"

4. Dina Misund - "Needs"

5. Mo - "Heal"

6. Linnea Dale - "High Hopes"

7. Charlie - "Hit Me Up"

8. Carl Espen - "Silent Storm"

9. Oda & Wulff - "Sing"

På forsiden nå