Ikke mange filmer kan skryte av et besøkstall på over 90 000 i norske kinosaler. «Doktor Proktors prompepulver» kan det, og troner dermed øverst på filmtoppen for forrige uke. Neste film på lista er ifølge Filmweb.no «Need for speed», som ble sett av 29 934.

- Skuffende middels

«Doktor Proktors prompepulver» er basert på Jo Nesbøs bok med samme navn, og historien har hatt suksess både som bok og teaterforestillingen. Når historien kom på lerretet, fikk den imidlertid en lunken velkomst fra Adresseavisens anmelder.

«I møte med en historie spekket med barnlig prompehumor fra landets mest populære forfatter, burde resultatet tatt mer av som film også. Den har så mange lett salgbare element at den sannsynligvis blir en suksess, selv om den som underholdningsfilm er gjennomtrengende og skuffende middels», skrev anmelder Terje Eidsvåg.

Publikumssuksess

Eidsvåg fikk i alle fall rett i at det lå an til suksess. Programsjef Eli Gjerde ved Trondheim Kino forteller at publikum strømmet til for litt fisehumor, både ved Prinsen og Nova kinosenter i helga.

Totalt har 5098 sett filmen i Trondheim.

- Vi hadde flere fullsatte forestillinger i helga. Det har vært en knallåpning, med andre ord. Nå utvider vi med enda flere visninger fra neste helg, sier Gjerde.

Oppfølgerboka skal etter planen få premiere som kinofilm alt neste år.