- Kari Bremnes eren strålende artist med fantastisk gode tekster som  passer utmerket inn iformatet åpningskonsert i Borggården, sier Turid Hofstad, direktør vedStiklestad Nasjonale Kultursenter i en pressemelding.

Hofstad er veldig fornøyd med å ha fått på plass både åpningskonserten og avslutningskonserten, som i år er med Di Derre.

Flott innramming

- Det gir festivalen en flott innramming, sier hun.

Svolværartisten Bremnes har vært aktiv som musiker siden tidlig på 1980-tallet. Hun har 13 egne plateutgivelser bak seg og flere hundre konserter. For Bremnes har teksten alltid vært en viktig del av uttrykket, og musikken hennes beskrives ofte som personlig og melankolsk.

Hennes siste album, «Og så kom resten av livet», ble gitt ut i 2012 til svært god mottakelse.

Høy kvalitet

I2013 ble Bremnes tildelt Tekstforfatterfondets ærespris.Tekstforfatterfondet gir hvert år en ærespris til en norsk forfatter av tekstertil musikk. På sitt felt må denne forfatteren over tid ha skapt tekster av høykvalitet.

Til sommeren skal hun turnere u Norge, før hun reiser på en omfattende tysklandsturné til høsten.

Nesten 50000 besøkende

Olsokdagene på Stiklestad er en ukelang festival bygd opp rundt Nordens største friluftsteater, «Spelet om heila Olav». I tillegg til spel og konserter vil det bli middelaldermarked, utstillere, aktiviteter, fagseminar, barneprogram og mye mer.

I 2013 besøkte til sammen 47500 personer festivalen, som i år arrangeres fra 22. til 29. juli.