Rasmus. A Sivertsen og hans Qvisten Animation hadde knallsuksess med «Jul i Flåklypa», den desidert mest sette filmen på norske kinoer i fjor og en av de mest største norske filmsuksesser gjennom tidene.

Overbeviste Egner-familien

Det var også den som overbeviste Egner-familien, som har tradisjon for å si nei til alle med ambisjoner om å tolke Torbjørn Egners livsverk. For tre måneder siden fikk Qvisten de nødvendige rettighetene til å lage filmen, og onsdag denne uken kom grunnfinansieringen på plass gjennom bevilgningen på 13, 3 millioner kroner fra Norsk filminstitutt. Totalbudsjettet på filmen er 32 millioner.

Overlevd flere generasjoner

- Dette var kjempeartig. Vi gleder oss til å gå i gang allerede, sier regissør Rasmus A. Sivertsen til Trønder-Avisa. Regissøren forteller at han er en av mange med sterkt forhold til Klatremus, Morten Skogmus, Mikkel Rev. Bamsefar og alle de andre i Hakkebakkeskogen. Plata med sangene fra boka fulgte han gjennom oppveksten.

- Den plata gikk alltid i repeat og man fikk et nært forhold til historiene. De har overlevd i flere generasjoner, i form av bøker, teater og lydbok. Klart det er stort å bidra til at de lever videre gjennom film også, sier Sivertsen til Trønder-Avisa.

Snart ferdig med Knutsen og Ludvigsen

Antatt premiere på filmen er høsten 2016. De har laget noen dukker til forprosjektet, men arbeidet vil først starte for alvor neste år.

Qvisten er nå fullt opptatt av å ferdiggjøre sin helaftens animasjonsfilm med Knutsen og Ludvigsen. Rasmus A Sivertsen har tidligere hatt suksess med animasjonsfilmer av Pelle Politibil, Erlend Loes Kurt og Kaptein Sabeltann.

Knallsuksess i fjor: Rasmus A. Sivertsen har hatt suksess med en rekke animasjonsfilmer for barn. Ikke minst fjorårets «Jul i Flåklypa». Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB SCANPIX