- Forhåpentligvis ødelegger jeg ikke filmen, sier Strømøy til filmbloggen Filter, etter å ha gjort ferdig sine opptak til filmen «Vente, blinke» tirsdag kveld.

I disse dager foregår nemlig innspillingen av den første spillefilmen som er laget i Trondheim. På rollelista finner vi blant andre Henriette Steensrup, Hallvard Holmen, Ivar Gafseth, Inga Ibsdotter Lilleaas, Herbert Nordrum og Anne Krigsvoll.

Spiller mot Anne Krigsvoll

Filmen handler om tre kvinner som famler i blinde i en desperat jakt etter lykken, kjærligheten og seg selv. Anne Krigsvoll har rollen som Agnes Kalvatten, en gammel raddis og kvinnesaksforkjemper, som leter etter en sønn hun adopterte bort 40 år tidligere.

Strømøy er med i en drømmesekvens der han spiller mot Krigsvoll. Hennes rollefigur frykter hun snart skal dø, og vil derfor kontakte sin bortadopterte sønn. I drømmen ber hun derfor om hjelp fra «Tore på sporet».

- Å spille mot Anne Krigsvoll… Uff, man ser at fagfolk er fagfolk for å si det sånn. Dette var ikke noe enkelt, skal jeg si deg, sier han videre til Filter.

Hemmelig ingrediens

Ifølge forfatter Gunnhild Øyehaug, som har skrevet boka filmen er basert på, mener at Tore Strømøy er filmens hemmelige ingrediens.

- Alle gode ting har ein hemmeleg ingrediens. Chili con carne har mørk sjokolade og whisky. Leverpostei har ansjos og vanilje. Kålrabistappe har vaniljefrø. «Vente, blinke» har naturlegvis også ein hemmeleg ingrediens. Og fordi denne bloggen er så utruleg open og ærleg, skal vi berre fleske til og avsløre han først som sist, skriver Øyehaug på bloggen sin torsdag, og legger ved et bilde av regissør Yngvild Sve Flikke sammen med Tore Strømøy.