Fullpakket park: Moldenserne tok seg en real fest i Alexandraparken da de lokalen heltene i Red Hot sto på scenen natt til onsdag. Foto: jens petter søraa, JENS PETTER SØRAA

En rekke av Norges og verdens fremste jazzmusikere er samlet på Moldejazz. Få av dem slår Red Hot i popularitet. Deres konsert i Alexandraparken sent tirsdag kveld var fullpakket.

Red Hot, som består av ti musikere fra Romsdal, har vært jazzfestivalhelter i flere år. Gang på gang har de samlet moldensere til fest i Alexandraparken. Bandet spiller rhythm and blues, soul og funk og har bred appell, også til publikummere som ikke er opptatt av modernistisk jazz. Derfor var tirsdagens opptreden utsolgt lang tid i forveien.

Sjelden stemmeprakt

Publikum sto tett i tett og festet i Alexandraparken til langt over midnatt. Knut Marius Djupvik viste at han har en sjelden stemmeprakt og ingen tvilte på at seieren i «The Voice» før jul var fortjent.

- Jazzen er festivalens hovedprofil, men vi skal også lage folkefest. Vi synes vi får til denne balansen og har også fått ros av Kulturrådet for måten vi gjør det på, sier festivalsjef Anders Eriksson til Adresseavisen.

4 000 på museet

Moldejazz har status som knutepunktfestival og har et spesielt ansvar for jazz, men trekker også store publikumsmengder til byen.

I år har de ikke de aller største internasjonale pop- og rockstjernene å by på, men arrangørene regner med rundt 4 000 publikummere under trippelkonserten med Thomas Dybdahl, Jarle Bernhoft og Timbuktu på Romsdalsmuseet onsdag kveld og enda flere når Ylvis og Sivert Høyem inntar samme arena torsdag.