Krimdebut om overgrep

For journalist Alexandra Beverfjord er krim en ypperlig kanal til å sette fokus på tema som engasjerer henne.

Saken oppdateres.

Dermed skrev hun krimroman med handling fra Oslos natteliv, i en del av utelivet der «jenter er mindre verdt enn designerkjolene de går i».Til høsten gir trondhjemmeren ut «Kretsen» på Gyldendal forlag. Beverfjord har jobbet 14 år i pressen, og startet karrieren som journalist i Adresseavisen og har siden vært i Dagbladet. Med bakgrunn i mediebransjen, var det derfor naturlig for henne å hente inspirasjon fra sitt eget pressemiljø da hun skrev krimromanen.–Pressemiljøet er et fint utgangspunkt for å skrive krim. Som journalist har du en unik mulighet til å bevege deg i ulike miljøer i samfunnet, og derfor var det nærliggende for meg å dikte frem en historie rundt to journalister i en større avis i Oslo, forteller Beverfjord.Torturert og drept«Kretsen» begynner med drapet på en ung BI-student. Senere forsvinner det andre jenter i samme omgangskrets som jenta, og etter hvert blir de funnet som torturerte lik. Krimreporteren Joakim og den politiske journalisten Agnes blir satt på saken, og det fører de unge journalistene ut i den tøffe delen av Oslos natteliv, til byens eksklusive utesteder som frekventeres av finanshaier, maktkåte politikere og unge, vakre kvinner i designerklær.

–Ikke bare på skyggesidenI tillegg til erfaringene fra mediebransjen, skinner Alexandra Beverfjords politiske engasjement igjennom.–Gjennomgangstema i romanen er maktmisbruk og overgrep mot unge jenter. Seksualisert vold skjer ikke bare på skyggesiden i Norge. Krimsjangeren gir en fin anledning til å fokusere på denne delen av det norske samfunnet. 
 
På forsiden nå