Tegneseriens dag:

Tegner for Unicef

For å markere Tegneseriens dag lørdag, samarbeider serietegnere fra Steinkjer og Tromsø om en egen tegneseriemaraton. Inntektene går til Unicef.

Saken oppdateres.

Lørdag markeres Tegneseriens dag over hele landet. I Steinkjer har de valgt en original vri: Tegneserieskapere fra Tromsø og Steinkjer skal i løpet av fire timer samarbeide om å lage et hefte – som til slutt selges til høystbydende på auksjonsnettstedet QXL.

– Vi skal sette oss ned ute blant folk i hver vår by å tegne. Hver time bytter vi side, forklarer Arne Bye, som sammen med Torgeir Trapnes, Ida Eriksson og Tomte skal tegne stripene i Steinkjer.

Bye har hatt tegneserier på trykk i Pondus og har hatt en egen spalte i Arbeideravisa. I tillegg til å tegne, studerer han multimedieteknologi på Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Hvordan oppsto ideen om en tegnseriemaraton?

– Jeg var litt irritert på Norsk tegneserieforum som har hatt ansvar for å koordinere aktivitetene rundt omkring i landet på Tegneseriens dag. I fjor trakk de seg ut for å lage et stort opplegg i Oslo. Da tenkte vi: Hva om vi små stedene samarbeidet, da må vi få til noe stort, sier Bye.

Stuntet finner sted på Globus i Steinkjer, og publikum oppfordres til å komme med innspill om hva tegneserien skal handle om.

Blant serietegnerne som medvirker i Steinkjer, er Tomte, som har hatt suksess med skrekkalbumserien Tomtes sorte sider, og 16 år gamle Torgeir Trapnes, som tross sin unge alder allerede har fått utgitt et album av sin fantasy-serie Ferden.

Av deltakerne i Tromsø medvirker blant andre Donald-forfatter Olaf Solstrand.

Salgssummen fra auksjonen går uavkortet til Unicef.

Tegneseriens dag markeres på Globus Steinkjer lørdag kl. 12.00.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå