Massiv interesse for Motorpsycho-bok

Johan Harstad skriver bok om Motorpsycho. Fansen kan sikre seg en helt spesiell versjon av utgivelsen.

Saken oppdateres.

Utgiver Christer Falck  håpet på at hundre skulle forhåndskjøpe Johan Harstads bok om Motorpsycho-albumet «Blissard» og dermed sikre at boka kunne utgis i november. Allerede etter 36 timer ble ambisjonen nådd.

- Det er godt at økonomien bak utgivelsen allerede er sikret,  sier Christer Falck til adressa.no.

Han kan konstatere at det er kommet nye «bok-investorer» til hver gang han er er inn på nettstedet newjelly.com. Søndag ettermiddag hadde 154 notert seg på listen. De som forhåndskjøper, eller investerer, i boka får sitt nummererte og signerte eksemplar tilsendt dagen før boka blir lansert i november.

- Dette har gått mye fortere enn jeg ventet, interessen er større enn jeg turte håpe på, sier Falck.

Johan Harstads «Blissard», en bok om Motorpsycho», blir utgitt på vanlig måte i slutten av november. Men allerede nå kan altså bandets tilhengere bestille en egen versjon av boka. Mens den vanlige utgaven har mykt omslag, får «fan-versjonen» stive permer, en spesiell design og tykt papir. Hver bok blir signert av forfatteren.

Crowdfunding

Den eksklusive versjonen blir finansiert gjennom såkalt crowdfunding, et system som innebærer at publikum («the crowd») bestiller boka på forhånd, og at det antall eksemplarer som er bestilt, blir trykket.

I mange andre land er dette blitt mer og mer vanlig, og i Norge er flere plateutgivelser blitt finansiert på samme måte. Christer Falck, som står bak forlaget som utgir Motorpsycho-boka, har selv finansiert plater på denne måten, men dette er første gang systemet brukes for å gjennomføre en bokutgivelse.

Finansiering i orden

– Andre har forsøkt, men ikke fått det til. Men hvis hundre personer bestiller den spesielle versjonen av Motorpsycho-boka, har vi finansiert trykkingen av den, sa Christer Falck.

Nå er altså dette gått i orden.

I godt selskap

Johan Harstads bok om Motorpsycho inngår i serien av bøker som ble utgitt etter at Morgenbladet i fjor kåret Norges hundre beste album gjennom tidene. Frode Grytten, Stig Sæterbakken og Ketil Bjørnstad er noen av de andre forfatterne som har skrevet bøker om bandene øverst på lista.

Alle bøkene har vært på hundre sider. Harstads bok er derimot over tre ganger så lang. Han er så ivrig fan at han i tillegg til den vanlige lengden har skrevet et omfangsrikt supplement som er spekket med detaljerte faktaopplysninger om låter, plateutgivelser og spillelister fra en rekke konserter.

Crowdfunding: Johan Harstads «Blissard», en bok om Motorpsycho», blir utgitt på vanlig måte i slutten av november. Men allerede nå kan bandets tilhengere bestille en egen versjon av boka.  

Crowdfunding: Johan Harstads «Blissard», en bok om Motorpsycho», blir utgitt på vanlig måte i slutten av november. Men allerede nå kan bandets tilhengere bestille en egen versjon av boka.  

På forsiden nå