«Nådeløse nordmenn» topper alt

Eirik Veums ubehagelige krigshistorie om Statspolitiet selger bedre enn både Snåsamannen og Dronning Sonja.

Saken oppdateres.

Boken «Nådeløse nordmenn», skrevet av Eirik Veum og utgitt på Kagge Forlag er årets bombe i den norske bokhøsten. Boken som forteller historien om en rekke nordmenn som gjorde seg skyldige i grove krigsforbrytelser som medlemmer av det såkallte Statspolitiet - en organisasjon opprettet av okkupasjonsmakten som skulle slå ned på motstandsvirksomhet.

Det fryktede Statspolitiet

I boken skildrer Veum det brutale miljøet som etter hvert utviklet seg innad i Statspolitiet.

 - De norske polititjenestemennene utførte ugjerninger som savner sidestykke i norsk historie, sier Veum i boken.

Sannheten om krigen kan være nesten like nådeløs som krigen selv. Slik må det være, selv om noen må betale prisen for åpenhet, skrev vår kommentator Gunnar Okstad dagen etter at boken ble lagt ut for salg.

Utsolgt, utsolgt og atter utsolgt

Nå melder flere bokhandlere med Haugen Bok i spissen at «Nådeløse nordmenn» selger mer enn de populære «Fifty Shades» -bøkene. Kagge Forlag har nå på kort varsel trykket opp to nye opplag av boka på henholdsvis 7000 og 14000 eksemplarer, melder NTB. Dette gir

et totalopplag på 28000 etter to korte uker i salg.

– Det har kommet overraskende mange positive tilbakemeldinger fra etterkommere og familiemedlemmer til tjenestemenn som er omtalt. Flere uttrykker lettelse over endelig å få vite hva som foregikk, og de fleste er glade for at denne boken omsider ble utgitt, uttaler forfatter Eirik Veum.


Den 22. oktober publiserte adressa.no en sak om en av statspolitimennene som er navngitt i boken, frykter opplysningene ødelegger samholdet i familien.

 
        
            (Foto: Kagge Forlag)

  Foto: Kagge Forlag

På forsiden nå