Levangsbygg nominert til Ungdommens kritikerpris

Eivind Hofstad Evjemo er nominert for sin andre roman «Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet».

Nominert til pris: Eivind Hofstad Evjemo er stolt å være nominert til Ungdommens kritikerpris sammen med andre forfattere han setter høyt. 

Saken oppdateres.


– Det betyr veldig mye. Selskapet er så utrolig sterkt, det er forfattere jeg beundrer og det er fint å bli tatt opp i det lauget. Jeg er veldig stolt over det, sier Eivind Hofstad Evjemo (29).

200 ungdommer i juryen

Han er en av åtte som er nominert til Ungdommens kritikerpris, sammen med veletablerte forfattere som Vigdis Hjort, Trude Marstein, Per Petterson, Lars Ove Seljestad og Lars Amund Vaage.

Prisen deles ut i regi av foreningen Les. Nominasjonsjuryen er utvent av Kritikerlaget og har bestått av Susanne Christensen, Ole Jacob Hoel, og Emil Otto Syvertsen.

Hvem som får prisen er det derimot 200 elever fra videregående som bestemmer, og utdelingen skjer 7. mars. I fjor var det Stig Sæterbakkens roman «Gjennom natten» som mottok ungdommenes pris.

Strålende kritikker

Evjemo er fra Levanger, men bor i Oslo og debuterte som forfatter i 2009 med romanen «Vekk meg hvis jeg sovner». Den fikk han Tarjei Vesaas' debutantpris for.

Andreboka «Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet» ble utgitt i høst, og har fått strålende tilbakemeldinger i media. VG ga boka terningkast seks og mente at «Evjemo setter de minste bestanddelene i dagene våre sammen med det store bildet« på en måte som «vekker tankerekker i leseren».

«Kommuneroman»

Klassekampen beskriver romanen som en «sosialdemokratisk hymne», mens Dagens Næringsliv mener at Evjemo har skrevet en «tungtveiende søknad til «den store norske romanen». Morgenbladet karakteriserer boka som «den store norske kommuneromanen».

– Det vekker en tillit til at jeg kan stole på egne verdidommer. Jeg har sittet og tatt verdidommer alene i tre år. Nå vet jeg at jeg kan stole mer på meg selv i andre skrivesammenhenger, sier Evjemo om den positive tilbakemeldingen.

På forsiden nå