Eventyrvaktmester

Klabert ordner opp når Bukken Bruse trenger briller.

Saken oppdateres.

En fryd av ei bok, en kort enkel fabel som kan leses på ulike måter. Som enkel humor, men også som finurlig lek med kjente mønstre, inspirasjon til videre egendiktning, og til refleksjon om eventyrenes rolle. «Shrek» er et av flere nye fiksjonsunivers hvor personene fra flere eventyr lever i samme verden.

Parhestene bak Ruffen (med mer) introduserer et lignende eventyrland der sjarmtrollet Klabert er altmuligmann med ansvar for at alle eventyrene virker.

Klabert finner løsning når Bukken Bruse sliter med øynene og når ulven til Rødhette mister smaken på bestemor. Og hva skjer når trollet og prinsessen forelsker seg, og rømmer fra Askeladden og eventyret?

I de to første historiene er moralen at «The show must go on». En matlei ulv må gjøre sin rolle slik at barna får møte eventyrene slik de alltid har vært. Men når trollet og prinsessen ønsker seg noe annet, viser Klabert og Bringsværd at det er mulig å forandre seg, bryte mønstre og velge et annet liv. Derved har Bringsværd på ny bekreftet sin tese, at eventyrene ikke handler om «Det var en gang», men er evige fabler om «Her og nå», som vi kan lære av. Livsvisdom i det lille formatet, altså!

På forsiden nå