Gild på puslespill

Nordisk mester i løse, tvetydige tråder - som til slutt nøstes så nett opp.

Saken oppdateres.

Den svenske forfatteren Arne Dahl (psevdonym for Jan Arnald) er i ferd med stjele krimkongestatusen fra Henning Mankell (eller Håkan Nesser i et delt rike). Med sin syvende bok på norsk, om den stockholmsbaserte A-gruppen (ni menn og kvinner), Rikskriminalpolitiets spesialenhet for internasjonal voldskriminalitet, leverer Dahl sidevendende spenningsromaner på et høyt språklig nivå med nyanserte personportrett og med et viktig samfunnsengasjerende tema i bunn - i bok etter bok. Denne gang er pedofile i søkelyset, om nettpedofiliens internasjonale utveksling og utbredelse av høyteknologiske sikkerhetskoder som politiets dataeksperter har problemer med å bryte. Bare denne oppnøstingen gjør boken verd å lese!

Romanen starter med at fjortenårige Emily er forsvunnet under en skoletur, i et område flere tidligere dømte pedofile bor. Hun har lagt ut nakenbilder av seg selv på nettet mot betaling. I Stockholm befinner det seg en sekt med livsbejaende sex på programmet og som tar loven i egne hender mot pedofile - som underveis blir funnet med halsen skåret over.

Forfatteren tar seg tid til filosofiske og moralske betraktninger, gjennom sine politifolk, om seksualitetens vesen og uvesen, i det offentlige rom. Det er mange brikker som skal stemme sammen til et helt bilde på tampen, men stol på Arne Dahl!

På forsiden nå