Klubbsuksess legges ned

Etter fem år er det slutt for klubbkonseptet Cloudbusting, men lørdag kan du danse siste dans med dj-duoen Marie Komissar og Margaret Berger.

Siste sjanse: I fem år har dj-ene Marie Komissar og Margaret Berger trukket fulle hus med sine klubbkvelder Cloudbusting. Lørdag kveld er det siste sjanse til å danse bort mørke skyer til fordel for «evig solskinn, latter og danseglede».  Foto: Amanda Kvande Gerhardsen

Saken oppdateres.

–Det har vært fem fine år og konseptet har i høyeste grad vært en suksess, sier Marie Komissar, dj og musikkprodusent i NRK P3.

Sammen med venninnen og dj-kollega Margaret Berger, som også er kjent som artist, har de en gang i måneden laget kalas på Blæst i Trondheim for danseglade. Men nå er begge flyttet til Oslo, og dermed er det spikeren i kista for Cloudbusting-kvelder. De siste tre årene har det vært stinn brakke på hver klubbkveld, og Komissar og Berger har greid kunststykket svært få andre greier i Trondheim: De har fått folk til å komme relativt tidlig på kvelden for å danse seg inn i natta med røykmaskin, strobelys, såpebobler og glowsticks.

–Vi har vært positivt overrasket over hvor populært dette har vært. Publikum har droppet forspillet og heller stilt seg i kø allerede klokken 22, sier Komissar.

Mellom «kred» og kommersiell

Da de to startet opp Cloudbusting var det for å fylle et hull i Trondheims klubbtilbud. Begge elsket å gå ut og danse, men det var noe som manglet.

–Vi savnet akkurat denne typen klubbkonsept. Byen var delt mellom kredible utesteder med «riktig» musikk og kommersielle utesteder. Margaret og jeg ville trekke de to verdenene sammen. Vi ønsker både å spille den nyeste, kuleste klubbmusikken og den ferskeste hiten til Rihanna, alt fra gamle R&B-låter til grov hip hop-musikk. I dag er vi heldigvis ikke alene om dette.

Men Komissar og Berger har, dessverre for oss som blir igjen i byen, ikke rekruttert noen nye dj-er som kan stelle i stand et lignende konsept.

–Nei, det er foreløpig ikke noen som tar over stafettpinnen. Det tar i det hele tatt lang tid å bygge opp et slikt konsept, i tillegg er det ganske krevende, sier Marie Komissar.

900 sier ja

Avskjedsfesten lørdag kveld foregår på Dokkhuset på Nedre Elvehavn, og det lønner seg åpenbart å være tidlig ute om du skal komme inn. De 50 billettene som ble lagt ut på forhånd, er revet bort.

–Og 900 personer har meldt fra på Facebook-siden vår om at de kommer. Det er ikke hver dag at det skjer, sier Marie Komissar.

Dokkhuset lørdag. Dørene åpner kl. 21.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå