– Gjennomsnittsalderen er så høy at vi snart får Norges første sykehjem med eget storband, ler Kjell Dagfinn Øiaas.

I 1980 var han med å starte Skaun Storband, og fortsatt er han, Torbjørn Lefstad og Svein Inge Wiggen med fra originalbesetningen. Orkesteret teller per i dag 17 medlemmer, og har Ragnhild Faanes som kunstnerisk leder. Roy Paulsen er fast tilknyttet som sanger.

Lørdag drar de igjen frem hornene for å musisere med gitarist og låtskriver Frode Alnæs som er kveldens gjest.

– Han er en utrolig musiker med en lang histore, og som skriver egen musikk og arrangerer selv, sier Øiaas og røper at de spiller fire låter fra Alnæs' band Dance With a Stranger, i tillegg til noen låter fra solokarrieren hans, pluss godbiter fra storbandets faste repertoar, sier Øiaas, om kvelden som blir åpnet av Mona Grudt.

Se hele programmet på vinterkulturuka på Skaun kommunes hjemmesider

Øiaas, som spiller trombone, har vært en viktig drivkraft i bandet fra starten og sier han aldri har gått lei.

– Fra første stund ønsket vi å være et orkester som preget nærmiljøet. Vi har hele veien spilt dansbar musikk og vi begynte tidlig å dresse oss opp. Det gjorde at vi fikk mange spillejobber på generalforsamlinger, gallaer og større møter. I mange år spilte vi ofte i Speilsalen på Britannia og vi er nok det eneste storbandet som har spilt i hovedsalen i Erkebispegården, sier Øiaas, som også skryter av innflytterkommunen Skaun som kulturkommune.

– Vi var veldig tidlig ute med kommunal musikkskole her, og vi har i lang tid hatt et organisasjonsliv uten like. Vi har korps og songlag, og på Ungdommens kulturmønstring dukker det hvert år opp nye talenter. Folk støtter hverandre og hjelper til. Det var mye bra i bygda fra før, og med den store tilflyttningen vi har hatt de siste årene har vi fått inn masse kompetanse og arbeidsvillige folk. Det er utrolig bra. Jeg vil si at vi har trygge og gode oppvekstvilkår her og at folk står opp for hverandre, sier Øiaas.

Vinterkulturuka i Skaun fortsetter med et variert program i dagene frem til 7. februar.

Kjell Dagfinn Øiaas i Skaun storband åpner Vinterkulturuka med konsert i Rossvoll flerbrukshall lørdag. Foto: privat
Frode Alnæs spiller i Skaun lørdag. Foto: Nessler, Kai-Wilhelm