Royal Albert Hall i London. Foto: cci

17. juni tar han med seg Sambandet til den sagnomsuste konsertarenaen i museumsdistriktet i London, rett sør for Hyde Park.

– Selve salen er ikonisk og mye mer intim enn jeg hadde sett for meg. Tenk deg å gå ut på scenen her og fyre løs. Akkurat det er litt vanskelig å forestille seg her og nå, men jeg føler meg overbevist om at det blir rått, sa Åge Aleksandersen til Trønder-Avisa, som var med 66-åringen i London denne uka.

Sangen «Langt igjen til Royal Albert Hall», hvor Aleksandersen satte en ny norsk tekst til Elton Johns «Country Comfort», legger også føringer for sommerens turnérute:

Etter London-konserten spiller bandet i Kirkenes og Hammerfest, og deretter Vinstra og Kvål.

Virket håpløst

Da London-konserten ble lansert i 2015 understreket Åge den store kontrasten mellom hans situasjon i 1975, da han skrev låta, og dagens posisjon som Norges største rockeartist. Han trodde ikke på Royal Albert Hall, snarere tvert i mot.

– Det var selvfølgelig totalt utenkelig. Helt uoppnåelig. Den teksten viser hvor jeg befant meg den gangen. Jeg trodde ikke jeg skulle holde på med musikk særlig lenge. Men så har det jo gått ganske bra med meg, da. Det som skjer nå, viser at enkelte ganger kan drømmer faktisk gå i oppfyllelse, sa Åge til Adresseavisen. (krever innlogging)

Største hotellbestillingen i London i år

Konsertarrangør Endre Storholt, en mann som åpenbart tenker stort, var med på befaringen og gjør seg klar til å lose 3100 publikummere fra Norge til London.

– For å kunne gjennomføre det, har vi chartret 11 fly og booket 900 plasser på rutefly. Vi har leid 17 hotell, flere av dem fullbooket med publikum til Åge-konserten i Royal Albert Hall. Etter hva jeg har funnet ut står vi bak årets største bestilling av hotellrom i den engelske hovedstaden, med 11.000 hotelldøgn. Ikke småtterier akkurat, sa Storholt til Trønder-Avisas reporter.

Åge Aleksandersen inviterte til pressekonferanse for å fortelle om Royal Albert Hall-konserten. Foto: Richard Sagen