Sarah Winona Sortland:

ST. VINCENT

Det var liten grunn til å gråte da det ble kjent at St. Vincent ville erstatte London Grammar. St. Vincent er aktuell med sitt beste album så langt, og kommer mest sannsynlig til å levere en langt mer underholdende og minneverdig opplevelse enn den britiske trioen. Det er vanskelig å plassere St. Vincent i en bås. Hun er myk det ene øyeblikket og mekanisk det neste. På scenen er hun i ett med gitaren, har en slående tilstedeværelse, og det er lett å la seg fenge av det kraftfulle og vidunderlig lekne i musikken.

St. Vincent spiller fredag 21:00 på Elvescenen.

Alexander Øverås Karlsen:

TUNGTVANN

Med sin uovertrufne katalog har den nordnorske duoen sannsynligvis æren for at norsk rap i dag fremføres på morsmålet. Pstereo-konserten markerer gjenforeningen etter avskjeden i 2007, og etter å ha operert på hver sin kant i norsk musikklandskap de siste årene tyder alt på Poppa Lars og Jørg-1 er like skarpe som før.

Tungtvann

spiller lørdag

21:55 på

Kanonscenen.

Vegard Enlid:

HIGHASAKITE

Ikke til forkleinelse for alle de gode internasjonale navnene på plakaten, men det kjennes godt å kunne glede seg aller mest til et band med røttene sine her i byen. Reisen Highasakite har gjort, særlig det siste drøye halvåret, er rett og slett et eventyr band av et såpass kompromissløst kaliber opplever svært sjelden. Kombinert med en stupbratt kunstnerisk stigning både som album- og liveband, lukter det «hvor var du da...»-begivenhet og velkommen hjem-fest lang vei.

Highasakite spiller lørdag

21:05 på Elvescenen.

Ole Jacob Hoel:

STEIN TORLEIF

BJELLA MED HARDKORET

Lokale navn er de største publikumsdragerne på årets festival. Det kan en se som et svakhetstegn, men også en styrke. Jeg merker i hvert fall at det jeg faktisk gleder meg til å se er en gjeng skjeggete menn i sin beste alder. Stein Torleif Bjella med Hardkoret som ballast høres ut som en flott festivalåpning. Håper bare folk dropper vorspielet og kommer seg til Marinen i tide.

Stein Torleif Bjella med

Hardkoret spiller

fredag 17:15 på Elvescenen.

Kai Kristiansen:

HEDVIG MOLLESTAD TRIO

En av de konsertene jeg husker best fra fjorårets festival er Hedvig Mollestad Trio under Klubb-Pstereo. En opplevelse så infernalsk, varm og elektrisk at vi glemte vi hadde sett ni konserter tidligere på kvelden og egentlig var mett av både lyd og øl. Selvfølgelig ga Adresseavisens anmelder terningkast seks. Powertrioen blander tung rock, blues, frijazz, psykedelia og prog med største selvfølgelighet, og med en egenart som gjør dem unik. Hvem trenger vel vokal da. Møt opp.

Hedvig Mollestad Trio spiller fredag 16:30 på Kanonscenen.

Superinnbytter: St. Vincent spiller fredag som erstatter for London Grammar.
Synger med hardkoret: Stein Torleif Bjella drar i gang festen i ettermiddag sammen med Svartlamon Hardkor. Foto: MARIANN DYBDAHL
Comeback: Tungtvann holder en sklusiv konsert lørdag. Bildet er fra avskjedskonserten på i Trondheim. Foto: Audun Hoem Hagen, Adresseavisen
Åpner Pstereo: Hedvig Mollestad Trio åpner Pstereo fredag Foto: Gitte Johannessen, NTB Tema