- Det er dyktige finalister, uttatt etter strenge kriterier, sier Kristine H. Hartviksen i en pressemelding. Hun er president i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) som er ansvarlige for konkurransen.

Ti menn og to kvinner skal kjempe om å lage de beste rettene for et dommerpanel ledet av Dennis Rafn fra Danmark.

Kongepokal

De fire trønderske deltagerne er Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal (Restaurant Bagatelle i Oslo), Reneé B. Fagerhøi fra Trondheim (Kalas og Canasta i Trondheim), Kristin Skogen fra Rissa (To rom og kjøkken i Trondheim) og Aleksander Aurstad Olsen fra Trondheim (Kulinarisk Akademi, Oslo).

I tillegg til kongepokalen får vinneren representere Norge i Nordisk mesterskap i Danmark neste år.

Med seg i juryen har hoveddommer Rafn Jørn Lie, Espen Vesterdal Larsen, Atle Lura, Håvard Ravn Larsen, Anne Dorthe M. Ask og Jan Kåre Johansen.

Ribbe fra Innherred

De konkurrerende kokkene skal bruke følgende råvarer:

Forretten skal bestå av minst 60 prosent brosme, og dessuten sjøkreps og spekeskinke. I tillegg må det inneholde en av grønnsakene romanesco eller rødbet.

Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent edelgrisribbe fra Innherred. I tillegg må den innehold minst ett meieriprodukt og en av følgende grønnsaker: Rød «grønnkål», aspargesbønner eller hvit nepe med gress.

Desserten skal inneholde norske plommer og Valrhona Dulcey-sjokolade.

Konkurransen gjennomføres under storhusholdningsmessen «Meny 2014» i Trondheim Spektrum. Vinneren blir kåret under NM-banketten onsdag kveld på Rica Nidelven Hotell. Trondheim Kokkenes Mesterlaug har ansvar for den praktiske tilrettelegginen av arrangementet.