Are og Odin er tilbake

- Vi tar veldig selvkritikk for at vi trakk oss unna. Vi trodde dere kunne klare dere uten oss, men innser nå at det gikk ikke.

Are og Odin igjen: Klaus Sonstad og Are Sende Osen presenterer nytt Are og Odin show i Frimurelogen.  

Saken oppdateres.

- Så derfor kommer vi tilbake for å rense opp og ordne opp i ting, sier Are Sende Osen og Klaus Sonstad. Fredag og lørdag står de på scenen i Frimurerlogen i Trondheim med et splitter nytt «Are og Odin»-show.

- Det er litt artig at det ble oss to igjen akkurat nå, for den sangen som startet hele greia, Paperboys Cover, Individ rap, ble sendt på radio en oktoberdag i 2003. Og den ble så populær at vi begynte å lage musikk på radio, forteller Osen.

- Det er jo sånn Betales-aktig lenge siden, elleve år liksom, og nå i høst er det ti år siden vi ga ut plata, supplerer Sonstad.

Begge likte å synge, og det var da fikk med seg musiker Åsmund Flaten på laget, at sangkarrieren tok av for fullt.

- Åsmund er som det femte Beatles-medlemmet, han er den tredje «Are og Odin». Og vi ser nå hvor utrolig bra det er å ha med Åsmund, han arrangerer musikken for oss, og det gjør jo at vi synger flerstemt opptil flere ganger i løpet av showet, sier Osen.

Ny drakt

Det blir ingen gamle vitser i kveldens show, men godlåtene fra tidligere tider er selvsagt med.

- Vi har noen gamle slagere som vi må spille, f.eks. «Lys og varme baby» og «Klapp Klapp». Men vi har laget noen nye sanger, og alt vi snakker om imellom er nytt. Og vi har ny konkurranse, den er tilpasset dagens publikum sitt språk. Tidligere hadde vi en veldig enkel konkurranse som gjorde at selv svært beduggede folk i salen kunne være med.

- Da vi sluttet med radioshowet var Osama bin Laden fortsatt i live, så det er klart mye har skjedd. Odin har blitt eldre, men har på seg de samme klærne, det er jo en del av identiteten hans. Han har hatt dame en kort periode, det gikk jo gæli det, men han har utviklet seg. Avløseren Gauder har fått seg dame fra Asia. Det har skjedd ting, men Odin er lik seg.

Are og Odin gjorde et lite comeback under revyfestivalen på Høylandet i fjor. Dessuten underholdt duoen i 75-års dagen til Liv Ullmann. Men det er syv år siden de gjorde et helt show sammen.

Gal verden

- Vi kan bare konstatere at verden er gal, vi trodde vi hadde satt verden på rett spor, men alt går jo til helvete. Det er jo virussmitte og kriger over alt. Og Molde har begynt å vinne fotballkamper, sier Sonstad.

Det går i sykluser, ifølge showduoen, det går i syv magre og syv fete år, og nå håper de dette showet blir starten på en ny æra.

- Det er jo så ille nå at vi vet ikke om vi kan snakke om alt. Hva artig kan man si om ebola, jeg tror bare vi skal nevne det i forbifarten. IS kan vi tulle med, for Odin er jo så glad i is, men nå har ordet is fått en helt annen valør. Is har blitt noe negativt, det er jo til å få frysninger av.

Ny tid

- Vi skal snakke om mye forskjellig, og vi skal jo utenriks. Men det blir ikke så mørkt som det kunne ha blitt ut ifra verdens situasjon. For syv år siden var ingen av oss på Facebook, og vi hadde ikke noe gratis wi-fi overalt, sier Osen.

- Odin er jo litt fascinert av det nye, og vil gjerne etablere «sheepagram». Men han ramlet av da det ble så populært å legge ut bilder av føttene sine på Instagram. Det finnes en grense for Odin, han er opptatt av kommunikasjonen som ligger i sosiale medier. Det å bringe folk sammen, men man bringer jo ikke folk sammen ved å vise bilder av inngrodde tånegler på en syndestrand, flirer de to.

På forsiden nå