Savnet familievennlig utested

Kafé Skuret blir Familiens fornuftige storebror. Sveinung Sundli setter pris på litt mer ro i dag, enn da han gikk inn i utelivsbransjen for 15 år siden.

Sveinung Sundli og resten av gjengen på Kafé Skuret er i ferd med å gjøre de siste foreberedelsene før åpningsfesten i kveld. 

Saken oppdateres.

- Jeg har jobbet i utelivsbransjen i 15 år og det er ikke like artig å holde på i trange, klamme rom. Livet har blitt annerledes, sier styreleder i Familien Sveinung Sundli.

I mars bekreftet Sundli at Familien hadde overtatt driften av Kafé Skuret. Stedet blir Familiens tøffe, men litt roligere storebror. Trondheim trenger et slikt utested, mener Sundli.

Les også: Familien inntar Skuret

- Jeg ser at min egen omgangskrets og foreldrene på skolen til Leo gjerne vil ut på byen, men det finnes ikke så mange alternativ til klubbene, forteller Sundli.

Det blir klubb på Skuret også, men det skal være god og behaglig plass innendørs.

Husmannskost

Skuret har holdt åpnet siden påske, men først nå er både meny, scene og lokalet helt klart for sesongåpning. Utestedet starter med en åpningsfest torsdag kveld og med konsert fredag.

- Det er et spent og delvis ferskt mannskap som presenterer Skuret på torsdag. Vi skal servere god mat laget fra bunnen av, det blir norsk husmannskost. Kjøkkenet vårt minner meg om et samfunnshus på bygda, forteller Sundli og ler. Det har vært viktig for de nye driverne å bevare Skurets sjarm.

- Her er det mye sjel fra før, i tillegg prøver vi å tilføre vår egen. Det er små, men viktige og fine ting som er gjort. I mine øyne framstår Skuret på en bedre og penere måte enn tidligere, sier Sundli.

Skogsmatros Sundli

Han er kanskje Skurets nye kaptein, men blant medlemmene i Kystlaget, som er eier av Kafé Skuret AS, går Sundli under et helt annet navn.

- Kystlaget er virkelig en fin gjeng som har mange følelser for stedet, og først og fremst til de fine båtene som står utenfor her. Det er så mye bra her som jeg ikke har visst om tidligere. Jeg blir kalt «Skogsmatros» fordi jeg skjønner så lite av båt-terminologien, sier Sundli.

Stedet skal være en familievennlig plass på dagtid. På kvelden slippes det litt løs, men stedet retter seg mot et litt voksnere klientell.

Tommy Tokyo

- Tanken er at Skuret skal passe folk uansett om de er 20 eller 70. Men det blir litt mykere, litt roligere og ikke fullt så høy musikk her.

Artisten som får æren av å innvie Skurets nye scenen er Tommy Tokyo. Tommy Lorange Ottosen skulle spille på Familien i mars, men måtte avlyse på grunn av snøkaos i Oslo. Skuret deler lysdesigner med Highasakite, og Tommy Tokyo blir den første artisten som får sole seg i Ingrid Skanke Høsøiens lys på utestedets scene. Musikeren som i februar ga ut sin første plate på norsk, passer perfekt til å åpne konsertsesongen for Skuret, mener Sundli.

- Vi vil fange et bredt publikum. Vi åpner med Tommy Tokyo, i mai kommer «Storm weather shanty choir» og i juni spiller «Raindogs». Vi har også booket «Wardruna» som har laget filmmusikk til serien «Vikings», forteller Sundli.

Åpningsfest torsdag kl. 19.00. Åpningskonsert med Tommy Tokyo fredag kl. 21.00.

På forsiden nå