Blotter for spelværgudene

«Slaget på Testiklestad» gjør alt de kan for å sikre godvær foran premieren torsdag.

– Vi blotter for fint spelvær, fastslår Mads Bones og drar med seg de andre skuespillerne opp på borgruinene for å dra ned buksa til ære for værgudene.  Foto: bård sande

Saken oppdateres.

Mens mange utendørsspel tar for seg kristningen av Norge, handler det om avkristningen av Norge i elleville «Slaget på Testiklestad» på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. Og «blot», den rituelle offerfesten til ære for de norrøne gudene, er blitt til «blott». For de viktige spelværgudene yr.no, storm.no og pent.no.

– Vi blotter for fint spelvær, fastslår Mads Bones og drar med seg de andre skuespillerne opp på borgruinene for å dra ned buksa til ære for værgudene.

«Slaget på Testiklestad» har premiere på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum torsdag 5. august kl. 19 og spilles til og med 14. august.

LES OGSÅ: Vil gi Pål Sverre Hagen en hjelpende hånd

«Vill blanding»

Spelparodimusikalkomedien «Slaget på Testiklestad» er både grovere og frekkere enn i fjor, ifølge Bones og medforfatterne Ole Christian Gullvåg, Olve Løseth og komponist Kyrre Havdal.

Fjorårets debutforestilling ble en suksess, med utsolgte tribuner og kritikerros fra både Dagbladet, Klassekampen og Adresseavisen.

«Stykket henter en vill blanding av inspirasjon fra de utallige spelene rundt omkring ... her går hele ensemblet respektløst til verks og lager en forestilling uten grenser», skrev Adresseavisens anmelder Martin Nordvik i fjor.

LES ANMELDELSEN: Spel uten grenser

Godt billettsalg

Kvartetten har med seg et solid knippe skuespillere til årets 11 forestillinger. Samtidig har de økt publikumskapasiteten med ny tribuneløsning. Målet er at nærmere 5000 publikummere skal få med spelet på Oppdalstunet på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, og salget går godt ifølge arrangørene.

– Vi traff med noe som folk var sultne på, og det var mange som var litt for trege i avtrekkeren med å skaffe seg billett. Vi merker at mange har vært tidlig ute i år, sier Løseth.

Siden 20. juli har gjengen holdt på på Sverresborg med tribunerigging og forberedelser. Selv om de har et godt korps av hjelpere er det mye å administrere sammenlignet med livet som fast ansatt på institusjonsteater.

– Dette er langt fra det bedagelige hverdagslivet ved Trøndelag Teater, sier Bones.

– Det er jo bare toill og fjas, men det ligger mange timers arbeid bak, dette skal være kvalitet, legger han til.

LES OGSÅ: - Humor er som heroin (Pluss)

Lover å stille på sykehuset

Det store målet er å få latteren til å runge på Sverresborg de kommende dagene. Under en av forestillingene i fjor var det såpass intens fliring at arrangørene lurte på om publikum skulle stryke med av latter.

– Vi håper på minst en innleggelse. Det var nære på i fjor, og dersom noen får et lett infarkt lover vi å stille på sykehuset med blomster, klem, konfekt og Se og Hør.

– Vi er en stor vennegjeng som har det veldig artig sammen, sier gjengen bak «Slaget på Testiklestad»

Antonsen og Rotmo

Atle Antonsens SMS-utskjelling av komikerkollega Ørjan Burøe, som nådde VGs spalter i sommer, er ett av de dagsaktuelle temaene som blir inkludert.

– Vi er livredde for å ikke være gode nok for de flinkeste gutta i klassen, sier Bones, som også sier det er vanskelig å komme utenom Hans Rotmo i årets utgave. Låtskriveren og artisten, som også har mange spel på samvittigheten, kom på nytt i medienes søkelys i tidligere i sommer med sin islamkritikk.

– Når en stikker seg frem på den måten stiller en seg lagelig til for å få hogd av ballestellet i Testiklestad-spelet, sier Bones.

Tyra Trillrunddotter (Mira Dyrnes Askelund) og Dyda Trillrunddotter (Ida Göransson, nederst) i aksjon. 
    
      (Foto: bård sande)

Tyra Trillrunddotter (Mira Dyrnes Askelund) og Dyda Trillrunddotter (Ida Göransson, nederst) i aksjon.  Foto: bård sande

Arenaansvarlig Stig Meidell (til høyre) og håndlanger Ernst Rausand har, sammen med folkemuseets egen tømrer Olav Heimsbakk, sørget for tribuneanlegget som er skreddersydd for anledningen. Nå er publikumskapasitieten mer enn doblet fra fjoråret og alle får stol å sitte på. 
    
      (Foto: bård sande)

Arenaansvarlig Stig Meidell (til høyre) og håndlanger Ernst Rausand har, sammen med folkemuseets egen tømrer Olav Heimsbakk, sørget for tribuneanlegget som er skreddersydd for anledningen. Nå er publikumskapasitieten mer enn doblet fra fjoråret og alle får stol å sitte på.  Foto: bård sande

Mads Bones (foran), Ida Göransson, Karl Vidar Lende, Olve Løseth, Sarah MacDonald Berge, Per-Theodor Paulsen, Anne Guri Tvedt, Kristine Welde Tranås og Kristoffer Sagmo Aalberg står sammen på scenen i «Slaget på Testiklestad». - Vi er en stor vennegjeng som har det veldig artig sammen, sier speltroppen foran premieren. 
    
      (Foto: bård sande)

Mads Bones (foran), Ida Göransson, Karl Vidar Lende, Olve Løseth, Sarah MacDonald Berge, Per-Theodor Paulsen, Anne Guri Tvedt, Kristine Welde Tranås og Kristoffer Sagmo Aalberg står sammen på scenen i «Slaget på Testiklestad». - Vi er en stor vennegjeng som har det veldig artig sammen, sier speltroppen foran premieren.  Foto: bård sande

På forsiden nå