Fest i Trondheims «Bakkebygrenda»

Beboerne og næringslivet på Bakklandet er stolte av bydelen sin. Med en tre dager lang nabofest vil de vise besøkende hvorfor bydelen er «Trondheims fineste».

Styremedlemmene Endre Forbord, Trude Sandnes og Carsten Tourrenc i Bakklandsdagene er stolte av både bydelen og menneskene som holder til på Bakklandet. 

Saken oppdateres.

- Jeg mener ethvert nabolag bør ha en nabolagsfest. Vi er alle stolte av bydelen, og siden jeg lever på og av Bakklandet, er det fint å kunne gi noe tilbake, sier styremedlem Carsten Tourrenc i Bakklandsdagene.

I tre dager skal Bakklandet feire seg selv med egen nabofest. Konserter, barneteater, show med illusjonist Lord Christian, utstilling og bydelsvandring er bare noe av det som står på programmet. Noen få dager før festen starter, har styrets medlemmer samlet seg rundt et bord på Antikvariatet og smiler fornøyd mot sola.

LES OGSÅ: Liv i bybildet på Bakklandet

Nytt styre, ny giv

- Bakklandet er jo Trondheims fineste bydel, ler Endre Forbord.

- Vi krangler med Ila om den tittelen, skyter Tourrenc inn.

LES OGSÅ: - Det pleier å bli 17. mai-stemning her

Sammen med Trude Sandnes danner de festivalens nye styre. Det er femte gang Bakklandsdagene arrangeres i regi av den idealistiske foreningen med samme navn. Styreleder Sandnes er glad for å få nye krefter inn i planleggingen av familiefesten.

- Jeg har fått med meg to unge menn og det vises i programmet. Vi treffer en ny kundegruppe, sier Sandnes.

Studentene er kommet tilbake til byen, og styret håper å kunne tilby et bedre program for de unge enn det de har klart tidligere. De har hentet inn tolv populære band og artister, og på lørdag spiller både Sun In Sound, Luke Elliot, Comet Kid og 22.

Entusiastiske naboer

Over 150 mennesker er involvert i arrangementet, enten som frivillige, artister eller næringsdrivende. Styret er takknemlig for at naboer og næringslivet i bydelen gladelig stiller opp.

- Dette er jo Trondheims «Bakkebygrenda». Det er et fantastisk mangfold av folk her og flotte bygninger, sier Forbord.

LES OGSÅ: Rockestjerner i ett minutt

- De som bor her har et spesielt forhold til nabolaget sitt. Det er stor entusiasme for det vi gjør, det er tydelig at Bakklandsdagene blir satt pris på, sier Sandnes.

Med et program som passer for hele familien og med gode værutsikter, regner de med folksomme gater. Styret ønsker å ta i bruk hele Bakklandet, og kriker og kroker som er ukjente for mange, skal vises fram. I Gåsaparken blir det aktiviteter for de yngste og i en bakgård skal det arrangeres auksjon. Styret håper Bakklandsdagene vil kunne fortsette å utvide seg i årene framover.

LES OGSÅ: Rita Ottervik åpnet «nye» Gåsaparken

- Mange tror at Bakklandet er mellom Skysstasjonen og bommen ved Taps, men bydelen strekker seg mye lengre enn det, sier Tourrenc.

Egen verden

I «bakgården» på Bakklandet er Rabarbrateateret i gang med å rigge om fra en forestilling til en annen. Mandag ble «Som Di Synes» vist en siste gang og nå gjøres det klart til bestillingsforestillingen «Egen Verden».

- Vi skal bruke mye av de samme kulissene, men vi skal ha publikum opp på scenen, sier regissør og manusforfatter Thorunn Wikdahl og peker ivrig rundt seg på scenen der det vil dukke opp både drager, roboter, dukker og ukjente skapninger om får dager.

Sammen med tre skuespillere har hun improvisert rundt flere temaer, og resultatet er en barneforestilling på én time og med musikk komponert av Egil Strand. Forestillingen tar for seg viktige emner, som blant annet familieforhold, livet, døden og kjærlighet. Regissøren mener en barneforestilling både bør romme latter og alvor.

- Man skal kunne trigge følelsene til barn. Det skal være mye galskap og mange artigheter, men vi har også lyst til å gi dem en og annen replikk de kan fundere over og kanskje fortsette å snakke om rundt middagsbordet, sier Wikdahl.

Bakklandsdagene 14. - 16. august.

Rabarbrateateret går fra den ene oppsetningen til den andre. Under Bakklandsdagene viser de barneforestillingen «Egen Verden» i bakgården der Thorunn Wikdahl er regissør. 

Rabarbrateateret går fra den ene oppsetningen til den andre. Under Bakklandsdagene viser de barneforestillingen «Egen Verden» i bakgården der Thorunn Wikdahl er regissør. 

På forsiden nå