Kommer: Åge Aleksandersen har lenge vært fascinert av den svenske visesangeren Sofia Karlsson, og de deler interessen for forfatteren og poeten Dan Anderssson. 13. august neste år spiller de sammen på Sverresborg.

Med seg på scenen 13. august 2016 får han den svenske visesangeren Sofia Karlsson (40).

– Jeg ønsket meg henne, og hun sa ja med en gang, sier Aleksandersen om artisten som også spilte under årets Olavsfestdager.

Vil ha bråk

Aleksandersen er 26 år eldre enn Karlsson, men de deler fascinasjonen for den svenske forfatteren og poeten Dan Andersson (1888-1920). I 2005 ga Karlsson ut «Svarta ballader», utelukkende med tekster av Andersson, og slo definitivt gjennom som artist i hjemlandet. Året etter slapp Aleksandersen sin hyllest til samme mann, «Snöharpan».

– Det blir et naturlig møtepunkt, og både jeg og Sambandet gleder oss veldig, sier 66-åringen som regner med å komme med flere gjester i forkant av konserten.

– Vi har noen følere ute, og nå er vi på jakt etter noen som kan bråke litt, humrer han.

Se «Dekksgutten» fra Sverresborg-konserten

Eventyrlig på Sverresborg

15. august samlet han og Sambandet 10 000 på Sverresborg, med Rita Eriksen og Ian Hunter som gjester. Fra Terje Tranaas' første pianoanslag på «Dekksgutten» sang publikum med. «For Sverresborg Arena og Åge er som skapt for hverandre. At konserten foregår på årets fineste kveld, løfter både band, publikum og totalopplevelsen av at vi er til stede under en begivenhet», skrev anmelder Vegard Enlid etter konserten.

– Det var helt eventyrlig, voldsomt! Jeg har propper i ørene mine hvor jeg hører bandet og publikummet i en miks som er likedan overalt hvor vi spiller. Men det kokte i mikrofonen som tar opp publikum på Sverresborg, jeg måtte få satt nivået noe kolossalt med en gang, forteller han.

Kollegaprat

Stort var det også å dele scene med Ian Hunter, og ikke minst, utveksle erfaringer etterpå.

– Vi ble sittende og prate lenge utover natta, vi har jo et langt liv i bransjen bak oss begge to. Begge har gått på trynet, og blitt løftet til himmels. Han er en hyperproff og hyggelig kar, sier Aleksandersen og legger til at de har en intensjonsavtale om mer samarbeid dersom muligheten dukker opp igjen.

– Han syntes det var ufint å spille «Lys og varme» før han kom på, og fleipet med at jeg skulle få komme til England eller New York gjøre en konsert, hvor han spiller en av sine største hits før jeg kommer på, sånn at jeg skulle få kjenne hvordan det er, ler Aleksandersen.

På grensen

Han og Sambandet har fortsatt et knippe konserter igjen før de avslutter årets sesong i Namsos og Husebyhallen på Kolstad den første helga i oktober. I år har de hatt med seg ekstra blåsere i turnéfølget, i tillegg til saksofonist Bjørn Røstad.

– Det har vært veldig vellykket, jeg er fortsatt euforisk når det gjelder det der. Det er fine folk og de har plassert seg suverent i det sosiale. Det er fundamentet for å musisere i lag. Jeg ser ikke bort fra at det blir med blåsere også neste år, selv om det begynner å bli kriminelt mye folk på tur. I alt er vi 20 stykker som reiser nå, og det er på grensen. Men det er artig å være på grensen også da, sier rocknestoren som neste år tar med seg låtkatalog og band til i legendariske Royal Albert Hall i London.

Billettsalget til Sverresborg-konserten starter fredag 28. august kl. 09.00.