Olsokutstillinga 2012: Magne Furuholmen

Årets Olsokkunstner er Magne Furuholmen.

Utstillingsåpning 23. juli kl. 19:00 i Leidangsgalleriet på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Fri entre. Åpning ved kulturredaktør Knut Olav Åmås og musikalsk innslag ved årets medspiller Torfinn Hofstad. Utstillingen på Stiklestad blir stående til et stykke ut i august.

De fleste av oss kjenner ham kanskje best som verdenskjent musiker i A-ha og nå møter vi ham hver fredag som dommer i musikk-konkurransen «The Voice» på TV2. Men når Magne Furuholmen i sommer gjester festivalen “Olsokdagene på Stiklestad er det som billedkunstner.

Furuholmen sin utstilling her på Stiklestad vil omfatte både originalarbeider og grafikk. I tillegg vil han lage et eget Stiklestad- inspirert motiv som vil bli produsert som trykk i 20 eksemplarer. Åpning av utstillingen vil bli foretatt av kulturredaktør i aftenposten, Knut Olav Åmås, og Magne Furuholmen vil selv være tilstede.

Furuholmen har sin kunstneriske bakgrunn som elev av kunstneren Kjell Nupen. Han har i dag etablert seg som kunstner både i Norge og internasjonalt. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med maleri, grafikk, keramikk, glass og lyd, samt installasjoner. Ta kontakt med resepsjonen for kjøp av kunst.