80-tallshelt til Brekstad

Bob Walkenhorst fra The Rainmakers stiller både ut og spiller opp.

Bob Walkenhorst stiller ut kunst, spiller konsert med The Rainmakers og holder låtskriverkurs på Brekstad i helga. 

Saken oppdateres.


For mange er amerikanske Bob Walkenhorst først og fremst kjent for å være frontfigur og låtskriver i The Rainmakers, som var svært populære i Norge da de var aktive på 80- og 90-tallet. Under Brekstad kulturfestival stiller han ut malerier og holder låtskriverworkshop, i tillegg til å opptre med det gjenforente bandet.

– Jeg er nervøs foran utstillingen. Jeg håper folk som har fulgt The Rainmakers, og kjent meg som en høylytt rockemusiker, vil synes det er interessant å se den mer stille siden av meg, sier Walkenhorst.

Om man vokste opp med The Rainmakers, vil man nok kjenne igjen innholdet i flere av oljemaleriene.

– Mange av de samme temaene dukker opp. Småbyer, innsjøer og naturen, forklarer artisten.

Stor tilhengerskare i Norge

Det er først i de senere årene at Walkenhorst har plukket opp penselen for alvor. Musikeren gikk på kunstskole som ung, men valgte musikken foran kunsten.

– Musikk hadde et sterkere grep om meg. Jeg ville se verden, og da ga musikken flest muligheter. Men jeg har alltid besøkt kunstmuseer mens jeg har vært ute og reist, sier Walkenhorst.

Han holder sin første utstilling på norsk jord ved Brekstad kulturfestival.

The Rainmakers har spilt en rekke konserter i Norge siden 80-tallet, og har en lojal fanskare her til lands. Morten Edvardsen fra Ørland er ihuga Rainmakers-fan, og var delaktig i å få bandet til Brekstad.

– Jeg har i mange år hatt kontakt med Bob, og har snakket mye varmt om denne plassen. De har uttrykt ønske om å komme, og nå har vi dem endelig her, forteller han.

– Konsert blir helt vilt

Edvardsen er overrasket over hvor mange som fortsatt har et nært forhold til bandet. Selv spiller han i tributebandet The J-Walkers, som skal varme opp for The Rainmakers på Ørland Kultursenter. Han gleder seg.

– The Rainmakers har jo nærmest vært soundtracket til livet mitt etter at jeg oppdaget dem som tenåring. Dette blir helt vilt, proklamerer Edvardsen.

Bob Walkenhorst lover at energinivået blir det samme som for 20 år siden.

– Den eneste forandringen er vel at vi har blitt bedre til å spille, sier han.

Walkenhorst skal også holde en solokonsert i Galleri Hans, hvor maleriene hans er utstilt.

Variert program

Brekstad kulturfestival har flere kunstnere på programmet, blant andre Unni Askeland, som for tiden er aktuell med utstillinger over hele verden. Den ukonvensjonelle norske kunstneren viser deler av sin nye silketrykkserie «BIG BIG BIG», som er tolkninger av ikoner som Bob Dylan, Marilyn Monroe, Elvis Presley og Andy Warhol. Bildet «Foxy Brown» i samme serie, er et samarbeid med Ari Behn.

Både Walkenhorst og Askeland holder salgsutstillinger, og festivalsjef Toril G. Oksvold oppfordrer alle som vil kjøpe kunst til å være ute i god tid på åpningsdagen.

Under festivalen opptrer også The Brazz Brothers og bratsjist Bergmund W. Skaslien. Sistnevnte urfremfører musikk som er spesielt laget etter inspirasjon fra Uthaugsgården, hvor konserten finner sted.

På forsiden nå