Susanne Sundfør som har overbevist både publikum og kritikere gjennom tre soloalbum og en drøss av konserter. I vår slapp hun tredjealbumet «The Silicone Veil». I kveld, 13. september, skal hun og bandet skape sterke stemninger i Rock Citys konsertsal, NTE Arena.

«Susanne Sundfør har definert seg som en artist på leit, og det oppleves som et privilegium å få følge hennes vei mot et stadig mer særegent og definert musikalsk uttrykk. Som konsertartist har hun utviklet seg mye, i høvelig takt med at publikummet blir stadig større», skrev vår anmelder Ole Jacob Hoel etter Sundførs opptreden under Steinkjerfestivalen i sommer.

Les hele anmeldelsen her.

Holms hjemkomst

22. september spiller Askil Holm og hans «Elektriske band» på samme sted. Namsosingen Holm er aktuell med sitt første norskspråklige album, «Ei ny tid», og inviterer hjembyen til slippfest denne lørdagen. Vår anmelder var delt i synet på det nye albumet:

«Kanskje har han gitt ut jevnere, og dermed på ett vis bedre plater tidligere. Men «Ei ny tid» kjennes nærere, den har langt på vei substansen og identiteten han har manglet – og den framprovoserer en reaksjon. Karakteren er muligens streng, men den er mer et uttrykk for voldsomt kvalitetssprik enn for jevn middelmådighet. Askils karriere fortjener et løft med dette. Jeg hører i alle fall mye heller på en artist som tar sjanser og tryner skikkelig i ny og ne, enn en som færre og færre bryr seg om der han tusler langs en kjedelig middelvei».

Les hele anmeldelsen her.

Tv-fjes

Du kjenner helt sikkert Gisle Børge Styve som en av de blidspente pianistene i NRK1s «Beat for Beat».  Gisle Børge Styve Trio spiller 28. september, og  leverer melodisk og leken musikk med trestemt sang. Gruppa består av Helge Harstad (bass og kor), Per Willy Aaserud (trompet, kor og litt mer) og Styve (piano og sang).

Organisk sørstatsrock

The South, med gitarist og vokalist Alexander Pettersen i front, slapp sitt selvtitulerte andrealbum tidligere i år. Fine aviskritikker og ei lang turneliste er resultatet. Fredag 5. oktober stopper de innom NTE Arena.

««The South» er fylt opp med flotte melodier, av typen som du nesten har hørt før, som etablerer seg som gamle venner før tredje gangs lytting. Det er en organisk, samspilt plate, du hører det skjer ting mellom musikerne mens albumet spilles inn – at de ikke sitter i hver sin boks, i hver sin verden», skrev vår anmelder om andrealbumet.

Les anmeldelsen av «The South» her.