Ida møter Elvis

Elvis Costello og Ida Jenshus spiller dobbeltkonsert under Olavsfestdagene.

Deler scene: Ida Jenshus åpner konsertkvelden i Borggården 1. august. Elvis Costello og The Imposters avslutter.  Foto: Jens Petter Søraa/Marianne Tønset

Saken oppdateres.


Elvis Costello tar med seg sine mest betrodde medmusikere og mest kjente låter til Olavsfestdagenes utescene 1. august.

Det blir første gang en av rockens mest sentrale artister spiller i Trondheim.

I Borggården presenteres han i en dobbeltkonsert sammen med vår egen Ida Jenshus, logisk nok i og med at Elvis fra tidlig i karrieren tolket gamle countrylåter, skrev sine egne og samarbeidet med storheter innen sjangeren.

Fra klassisk til rap

Men Elvis Costello har jobbet innenfor de fleste stilarter opp igjennom en lang karriere siden han debuterte som sint ung mann i 1977. Costello ble assosiert med punken, men hadde et mye bredere fundament. Nesten for bredt. Han har spilt inn rene soulalbum, han har samarbeidet tett med topputøvere i de forskjelligste sjangre, fra klassisk til rap. Fra Paul McCartney til Anne Sofie von Otter, fra Brodsky Quartet til Burt Bacharach, fra Allen Toussaint til The Roots, fra The Pogues til Bill Frisell.

Tilbake til røttene

Noen mener Elvis har spredd seg i overkant mye de siste årene, de fleste popklassikerne hans ble spilt inn de første ti år i karrieren med bandet The Attractions. De siste poprockalbumene til Elvis er spilt inn med The Imposters – et tremannsband som teller de originale Attractions-medlemmene Steve Nieve (keyboard) og Pete Thomas (trommer) i tillegg til Davey Faragher (bass), og i det siste årene har han vendt tilbake til sine eldste låter.

Salget av billetter starter i dag fredag. Da legger også Olavsfestdagene ut billetter til som skal spille i Borggården 2. august, og som spiller på Byscenen 28. juli (følg lenkene for mer info om konsertene).

Ida i Oppdal søndag

Ida Jenshus er ute på norgesturné for øyeblikket, de siste ukene med avstikkere til Sverige og Danmark. I helga avslutter hun og bandet vinterturneen med konsert i Oppdal kulturhus søndag.

 i Oppdal kulturhus søndag kl. 20.00.

 i Borggården i Trondheim torsdag 1. august.

På forsiden nå