Trondheimsbandet Sitrussyre har ord på seg for å være et energifylt live-band som lager poprock på trøndersk.

- Vi er en lystig gjeng som byr på enkle, gitarbaserte melodier. Tekstene handler mye om det jeg gjør nå når du intervjuer meg, nemlig to ting samtidig. Jeg er midt i en undervisningstime, samtidig som jeg snakker med deg, sier vokalist og frontfigur i «Sitrussyre», Sivert Ericson Aarnes som jobber som lærer i tillegg til å være musiker.

Bandet består av sju medlemmer og har spilt sammen siden 2009. Alle er i midten av tjueårene og ønsker egentlig å gå helhjerta inn for musikken, men er avhengige av å ha andre jobber i tillegg.

Vil finne seg selv

- Mye av det vi skriver og synger om dreier seg om selvrealisering, og dilemmaer rundt hva man vil og hva man må. Vi er på det stedet i livet akkurat nå hvor vi må forsøke å finne ut av dette, sier Aarnes.

I etterkant av at «Sitrussyre» ga ut debutplata «Poprock», har bandet holdet konserter i Steinkjer, Oslo og nå i Trondheim. Lørdag spiller de på Torvet og byr på en halvtimes konsert basert på debutplata.

- Vi har spilt på «Musikkfest Trondheim» flere ganger tidligere. Det er et veldig bra arrangment der alle kan få vist seg frem.

Sitrussyre spiller under på Torvet lørdag kl. 14.