Midt i smørøyet, midt i sommeren

Vi har laget en oversikt over noen av de aktivitetene som Trøndelag kan tilby barnefamilier i sommer.

Musikalsk sommermoro: Barnas sommer på Ringve Har instrumentverksted og samspill hver dag. I tillegg er det barneomvisninger, gitarklubb og Barnas sommerdag.  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

Namsskogan familiepark

Ligger tett inntil Børgefjell nasjonalpark. Her er det rovdyr som brunbjørn og gaupe, klovdyr som alpakka og afrikansk dverggeit og fugler og smådyr. Dessuten er det en rekke aktiviteter som tøffingetårnet, kræsjbåter, gravemaskiner og traktorbane.

Tid: Sommersesong fra 1. juni.

Arrangementer: Forestillingen «Rockeheksa Rebella Hex» spilles fra 28. juni – 8. august. 21.juni åpner en stor bjørneutstilling med bl.a. isbjørn, grizzly og brunbjørn.

Sted: Namsskogan, Nord-Trøndelag. Like ved E6, midtveis mellom Trondheim og Mo i Rana.

familieparken.no


Barnas sommer på Ringve

Har instrumentverksted og samspill hver dag. I tillegg er det barneomvisninger, gitarklubb og Barnas sommerdag. Årets utstilling er «Janitsjar – fra Tyrkia til Trøndelag».

Tid: 30. juni – 18. august.

Arrangementer: Familiesøndag 16. juni kl. 11 – 16. Konsert med Rasmus & Verdens Beste Band kl. 13. Barnas sommerdag 30. juni kl. 12 – 15. Fri inngang med uniform.

Sted: Ringve Musikkmuseum, Trondheim.

ringve.no


Barnas Sverresborgsommer

Har konserter, utstillinger, omvisninger, levende historieformidling og arrangementer gjennom sommeren for barn og familier. Sverresborg tilbyr også sommerkurs for barn, bl.a. improvisasjonsteater og kulturhistorisk ferieskole.

Arrangementer:

St. Hans- feiring på Sverresborg 23. juni fra kl 15.00 med Bør Børson-kavalkade, bål, gammeldans og fest. «Museumsimpro» 31. august kl 15 i Byavdelingen. Improvisasjonsteater med Sveinung Næss, Stian Hovland Pettersen og Bendik. L Haanshus.

Tid: Sommerprogram med aktiviteter fra 15. juni til 11. august.

Sted: Sverresborg, Trondheim.

sverresborg.no


Sommer på Egge

Lokker med levende dyr i friluftsmuseet –et gårdstun fra slutten av 1800-tallet. Dessuten har museet bygate med butikker tilrettelagt for de små og en landbruksutstilling med gamle traktorer og Steinkjers eldste bil! Vikingfestivalen 12.-14. juli er en familiefestival på vikingers vis på høvdingsetet Egge. Her blir det marked, lek og moro, fortellerstunder, fagforedrag, utstillinger, familieteateret Silkeskjegg og mye mer.

Arrangementer: Barnas dag 16. juni. Sankthansfeiring 23. juni. Vikingfestivalen på Egge 12-14. juli

Tid: 16. juni – 11. august, hver dag kl. 10-16.

Sted: Egge, Steinkjer.

eggemuseum.no


NTNU Vitenskapsmuseet

Har sommerklubb for 10-12 åringer i uke 26 og 27. 20 barn får gjennom en uke være med på spennende forskningsaktiviteter. Under Olavsfestdagene er det omvisninger i kirkekunstutstillingen og middelalderutstillingen. I tillegg blir det pilegrimsvandringer på utvalgte dager under Olavsfestdagene hvor du får på deg middelalderklær og vandrer til Nidarosdomen som pilegrim. Sommerutstilling: «Ytterst i verden»

Sted: NTNU Vitenskapsmuseet

ntnu.no/vitenskapsmuseet


Vitensenteret

Inviterer barn i alle aldre til interaktiv utstilling, oppfinnerverksted, vitenshow, Camera Obscura og sommeraktiviteter i bakgården. Eksperimentklubben arrangeres i uke 26, 27, 32 og 33.

Tid: 22. juni til 18. august.

Sted: Vitensenteret, Trondheim

vitensenteret.com


Mytji arti': Vitensenteret byr på opplevelser utenom det vanlige - hele sommeren gjennom. 
    
      (Foto: MARIUS TVINNEREIM)

Mytji arti': Vitensenteret byr på opplevelser utenom det vanlige - hele sommeren gjennom.  Foto: MARIUS TVINNEREIM

Traktortur: Herlig sommer på Sverresborg folkemuseum.  
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

Traktortur: Herlig sommer på Sverresborg folkemuseum.   Foto: RUNE PETTER NESS

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå