- Jeg er i en alder da man har lavest empati

Bård Tufte Johansen holder standup-show i Trondheim i kveld.

Kommer til Trondheim: Bård Tufte Johansen står på standupscenen på Olavs pub i kveld. I desember opptrer han under Lattergalla i Olavshallen.  Foto: Braastad, Jørgen, VG

Saken oppdateres.

Stand Up Trondheim har faste kvelder på Olavs pub og spiseri hver torsdag og i kveld kan publikum oppleve Tufte Johansen sammen med Olav Haugland, Christian Mikkelsen, Stian Foss, Jahn Kjølseth og Ingeborg Y. Pettersen.

Bård Tufte Johansen er mest kjent fra tv og radio, men gjorde furore i sommer da han var gjeste-anmelder for Dagbladet. Under vignetten «Mann 44» trillet han terningkast fem til Øya-festivalen. Nylig anmeldte han også den omdiskuterte Ekebergsparken, med bikkja på slep.

– Før gikk jeg ut og tok en øl før jeg dro hjem og hygget meg med kona. Nå drar jeg på Plantasjen og kjøper bark til hagen før jeg kan dra hjem og hygge meg, illustrerte han da Adresseavisen intervjuet han til Det skjer-magasinet tidligere i høst.

Samfunnsengasjert

Tufte Johansen returner til Trondheim med to Lattergalla-show i Olavshallen før jul, sammen med kollegene Johan Golden, Klaus Sonstad og Nils-Ingar Aadne. Men frykt ikke at han vil servere selvopptatte klisjeer om 40-årskrisen. Komikeren er samfunnsengasjert, så her er det duket for synsing både om islam, norsk økonomi og sykdomsfravær.

Lite empati

De som følger Tufte Johansen på mikrobloggen Twitter, har allerede fått med seg spissformuleringer om alt fra valgdebatt («Et råd til De Grønne: Ikke si ja til TV-debatt. Stå heller på utsiden og rop at vi alle skal dø.») til kirkehøytiden Olsok («Mange stresser så mye i tiden før olsok at de glemmer hva olsok handler om. Alt trenger ikke være perfekt selv om det er olsok, folkens.».

– Det er kanskje litt atypisk for en komiker å være samfunnsengasjert. Undersøkelser viser nemlig at jeg er i en alder da man har lavest empati. Eksempelvis er det menn på 44 som hiver ut asylbarna, ikke middelaldrende kvinner med sånn papegøye-øredobb.

Lykkefølelsen stopper

I intervjuet avslørte han at han stemte ideologisk, og ga sin stemme til et parti som ikke vil bore etter olje i Lofoten.

– Jeg synes det er merkelig at dagens ungdom er opptatt av tema som skattenivå og stabile rammevilkår for næringslivet.

Selv har han gjort humor til god butikk. Han og makker Harald Eias tv-produksjonsselskap Funkenhauser ble nylig kjøpt opp av Feelgood, Thomas Giertsens selskap. Når det kommer til penger og rikdom, viser Tufte Johansen nok en gang til forskningsrapporter.

– Lykkefølelsen stopper etter at inntekten har passert 750 000 kroner, og jeg har allerede passert den grensen.

på Olavs pub og spiseri i kveld kl. 20. i Olavshallen 13. desember kl. 19.


Svinaktig sarkasme: Bård Tufte Johansen er en samfunnsengasjert komiker. Under en pressekonferanse på Beitostølen i 2009 da svineinfluensa og smittefare var et hett tema blant langrennsløpere og skiskyttere, understreket han alvoret ved å ta med en minigris. 
    
      (Foto: SCANPIX, NTB scanpix)

Svinaktig sarkasme: Bård Tufte Johansen er en samfunnsengasjert komiker. Under en pressekonferanse på Beitostølen i 2009 da svineinfluensa og smittefare var et hett tema blant langrennsløpere og skiskyttere, understreket han alvoret ved å ta med en minigris.  Foto: SCANPIX, NTB scanpix

Latter på idrettsgalla: Bård Tufte Johansen var programleder for Idrettsgallaen i 2009 og (med lue) mottok han trofeet for Årets mannlige utøver på vegne av Andreas Thorkildsen. 
    
      (Foto: Solum, Stian Lysberg, NTB scanpix)

Latter på idrettsgalla: Bård Tufte Johansen var programleder for Idrettsgallaen i 2009 og (med lue) mottok han trofeet for Årets mannlige utøver på vegne av Andreas Thorkildsen.  Foto: Solum, Stian Lysberg, NTB scanpix

På forsiden nå