Gitarnestorer i Dokkhuset

Knut Reiersrud og Andreas Aase deler scene i Trondheim tirsdag kveld.

Duo: Knut Reiersrud (til venstre) og Andreas Aase spiller på Dokkhuset 21. januar. 

Saken oppdateres.

Reiersrud var spellemann-nominert med fjorårets «Aftonblues» og gjorde dessuten sterkt inntrykk med sin konsert sammen med Trondheimsolistene under Olavsfestdagene i sommer: «En konsert for historiebøkene», fastslo Adresseavisens anmelder Yngvil Bjellaanes.

Andreas Aase er aktuell med sin tredje soloplate, «Tre», hvor han trakterer en spesialbygd åttestrengs gitar-bouzouki. «Aase skaper ny forståelse av tradisjonsmusikken med sin utforskning av nyanser og klang», skrev anmelder Veronika Søum om det ferske albumet.

– Musikk og musikere som har et regionalt avtrykk i musikken sin, men som likevel forholder seg fritt til sin egen tradisjon, finnes mange steder. Jeg har hentet det fra en vid verden, for eksempel Brasil, Nord-Afrika og regionale «lommer» i USA. At musikken har et regionalt avtrykk, gir den karakter. Det ble veldig tydelig på gitarfestivalen i Champaign-Urbana i Illinois i fjor høst, der jeg presenterte mye av musikken fra «Tre» og fikk stor oppmerksomhet på et nåtidsuttrykk som sier «Skandinavia», fortalte Aase til avisa samme dag.

I kveld deler Reiersrud og Aase scene med et knippe gitarer og årevis med erfaring i bagasjen.

Andreas Aase og Knut Reiersrud i Dokkhuset i kveld kl. 20. Pris kr 175/75 (student).

På forsiden nå