Popyndlingene Highasakite og de unge stjerneskuddene i Sassybeat gjester alle Trondheim i helga, henholdsvis på Blæst fredag og Studentersamfundet lørdag. Førstnevntes nyeste album, «Silent Treatment», kom ut tidligere denne måneden og fikk vår imponerte musikkanmelder til å rulle terningen til seks.

Motkultur møter høykultur

Helga er imidlertid mer enn bare pop. Hiphoperne, og kanskje også en del teatergjengere, kan se frem til hiphopteaterfestivalen Spkrbox , som er første av sitt slag her i landet. Festivalsjef Cici Henriksen har brakt fenomenet meg seg fra New York til Oslo og Trondheim og kan skilte med et program bestående av både norske og internasjonale artister. Blant de tilreisende gjestene finner vi Craig «muMs» Grant, kjent fra dokumentaren «Slamnation» og seriene «Def Poetry Jam» og «Oz – livet bak murene». Festivalen foregår i Verkstedhallen fra fredag til mandag.

Et enda bredere musikalsk spekter tilføres av at Hellbillies spiller konsert, først i morgen i Storstuggu på Røros, før de inntar Byscenen fredag.

Vitensenteret stiller opp med aktiviteter for de yngste denne uka, med eget vinterferieprogram . Fra klokken tolv til tre arrangeres vinterverksted, visning i planetarium, vitenshow med eksperimenter som innebærer flammer, smell og fine farger samt tinnfigurverksted. For de kunstinteresserte kan det være lurt å ta turen innom St. Olav katolske kirke i kveld for å få med seg omvisning og for å få sett et av Håkon Blekens tidlige verker, som dessverre vil gå tapt når kirken rives for å gi plass til et større kirkebygg.

Teatertilbud

Vinterferien er også en glimrende anledning til å få med seg noen av de ferskeste teateroppsetningene fra Trøndelag teater, som nå opererer med vinterferietilbud: Denne uka kan du få sett forestillinger for 150 kroner. «Besøk av gammel dame» og «Runddans» hadde begge premiere denne måneden, og førstnevnte ble beskrevet som en publikumstreffer og belønnet med fem øyne på terningen av Adresseavisens anmelder.

Skal du sikre deg billigbilletter på disse forestillingene, må du være rask. «Besøk av gammel dame» vises til og med i morgen, mens «Runddans», som er regissert av Maren Bjørseth fra Stjørdal, vises til lørdag.

I tillegg viser Teaterlosjen, som er studentforeningen for drama og teater ved NTNU, en bearbeidet versjon av «Den spanske flue» på kultursenteret Isak. NTNU er også representert ved årets indøk-revy, «Ut av skapet!» , som vises i morgen og lørdag på Byscenen. På Orkdal kulturscene presenterer teaterprodusenten Utspæll «I blanke messingen» , et stykke om en gjeng karer som fremfører et strippeshow i håp om å bedre både økonomi og samliv.

Craig «muMs» Grant kommer til byen med Spkrbox i helga. Han er kjent fra dokumentaren «Slamnation» og seriene «Def Poetry Jam» og «Oz – livet bak murene». Foto: SEBASTIANO TOMADA PICCOLOMINI
Hellbillies spiller på Røros torsdag, før de inntar Byscenen fredag. Her fra Borggården under Olavsfestdagene 2013. Foto: OLE MARTIN WOLD
Skal du få sett «Besøk av gammel dame» i vinterferien må du være rask, stykket spilles til og med i morgen. Foto: GT Nergaard