«Og samme hvor vi dro, så ble det fest»

Ole Ivars feirer 50 i Olavshallen i høst.

Arne Willy Foss, Bjørn Elvestad, William Kristoffersen, Tore Halvorsen, Ole Ødegård og Arild Engh.  Foto: Helge Jørgensen

Saken oppdateres.

«Vi har mye mer å gi/Ole Ivars heter vi», sang gruppa i «Fem gule enker» da de feiret 30 år i 1994.

Og påstanden gjelder fortsatt.

Det populære dansebandet er inne i sitt 50. år og feirer med konserter landet rundt. Onsdag 15. oktober sørger de for jubileumsfest i Olavshallen i Trondheim.

Åtte spellemannpriser

Bandet startet i Hamar-området i 1964 og har fortsatt base der. Ole Ødegård og Arne Willy Foss er fortsatt med fra originalbesetningen, mens hovedlåtskriver William Kristoffersen har 30 år bak seg i gruppa.

De har et stort publikum i Norge, men har også spilt en rekke konserter utenfor landegrensene de siste årene. De har mottatt åtte spellemannpriser og platesalget har rundet millionen, ifølge bandet selv.

- Uten folket er vi ingenting

I fjor høst tjuvstartet de jubileet med å ta med seg hundrevis av fans til Spania for to dansegallaer, én i Albir og én i storslåtte Benidorm Palace med plass til 1400 mennesker.

– Hva er du mest stolt over etter alle disse årene?, spurte Adresseavisens journalist da Kristoffersen ble intervjuet i forkant av sydenturen.

– At vi har klart å ha med oss så mange folk i vår leir så lenge – samtidig som nye hele tiden kommer til. Uten folket er vi ingenting, det er derfor vi eksisterer, mente bassisten.

Ole Ivars er kjent for låter som «Kongen av campingplassen», «Nei, så tjukk du har blitt», «En får væra som en er», «Jeg trodde änglarna fanns», «Kalle med fela», «Spellemannsblod», «Fem gule enker», «Samefolkets land», «Som i himmelen» og «Da ser jeg alltid lyst på livet».

Steine i september

Det er også klart at Tommy Steine kommer med sitt musikalske standup-show «Latterlig livredd» i Olavshallen 5. september.

Søk i adressa.nos store Det skjer-kalender her

På forsiden nå