Frosta fyller plakaten

I går lanserte Frostafestivalen de siste nyhetene før sommerens storsatsing i Småland.

Saken oppdateres.

Fra før var det klart at Lisa Ekdahl, Hanne Boel, Peter Viskinde og Åge Aleksandersen sørger for tidenes beste skandinaviske festival på Frosta. I går ble Ulf Risnes og rockerne i Beinhard føyet til plakaten.

Med Molo-scenen blir også festivalområdet justert en divisjon opp.

- Det er ganske trangt nedpå kaia der, så vi er glade for å ha fått en ny teltscene. Da kan vi spille konserter etter hverandre uten rigging - det er bra for publikum, forteller pressetalskvinne Jorunn Sterten Melhus.

Med de nye fasilitetene kan festivalen ta inn 2500 per dag - 1000 flere enn tidligere år.

Ulf med nytt orkester

- Festivalen har vokst hvert eneste år siden vi startet i 2003, og vi har nytt godt av at Åge Aleksandersen har spilt hvert år. Det har hatt mye å si for publikumsøkningen, forteller Sterten Melhus. I år har de satset på flere artister enn noen gang før. Ulf Risnes er den siste av mange folkekjære bookinger.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Frostafestivalen. Vi spilte der for noen år siden med «kineseran», og det var veldig god stemning der. Mye bedre enn Roskilde. Jeg liker familieprofilen og at alt gjøres så enkelt, forteller Risnes.

Han skal opptre med sitt nye band Ulf Risnes Orkester, med Morty Black, Freddy Bolsø, Hans Kristian Frønes og Kristian Nystrøm. Det blir den fjerde konserten etter at han satset på en solokarriere.

- Vi spiller mest nye låter, men har med en del klassiske Tre Små Kinesere-låter også, forsikrer Risnes.

Ung og gammel rock

Arrangøren har også booket de fremadstormende boogierockerne i Beinhard. Bandet med aner på Frosta vant den norske utgaven av Global Battle of the Bands og er snart klare med debutplaten sin.

- Vi regner med at musikken vår blir tatt godt imot på Frosta. Det er mye swing-elementer i låtene, og de fleste liker jo god gammeldags rock 'n' roll, sier Jørgen Einarson Dretvik.

Rockerne skal opptre lørdag kveld på Molo-scenen. Etter Beinhard skal årets danske import på Frosta, Peter Viskinde, i ilden som en av headlinerne.

- Vi har tradisjon på å ha artister fra Danmark på festivalen og er meget fornøyd med å ha fått Peter Viskinde nordover, skryter pressesjefen.

I tillegg til de nordiske toppnavnene kommer også Henning Kvitnes og Thomas Brøndbo.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå