Foto: HELGE HEGERBERG

LES OGSÅ: Årets festivalsommer

Like kaldt som på julaften - midt på sommeren. Likevel klarte Kim Larsen & Kjukken å få liv i et stort publikum som besøkte konserten, sang med på de gamle sangene og rocket med på nyere melodier.

Flott åpning

Tahiti-festivalen fikk en flott åpning med de første konsertene. Kim Larsen trakk mer publikum enn Madcon tidligere på kvelden. Et litt distingvert og modent publikum slo seg løs i allværsjakker med hette ved Tahitibrygga. Det blåste kuling fra vest og regnet kom vannrett inn Sørsundet. Publikum ga blaffen. De gamle tekstene sitter godt hos folk flest.

"This is my life" kom til slutt, og da varmet det litt på Tahiti-øya.

Den aktive låtskriveren Kim Larsen (f. 1945) holder seg ung og er en drivende artist på scenen. Kim Larsen & Kjukken har eksistert siden 1995 og ble født da Kim flyttet til Odense. Med i bandet er Bo Gryholt/Jesper Haugaard (bass), Karsten Skovgaard (gitar) og Jesper Rosenqvist (trommer). Besetningen ligger tett opp til det "Gasolin" og "Bellami" spilte på 70- og 80-tallet.

Bredt program

Tahiti-festivalen har et bredt konsertprogram hele uken. Det spilles konserter i festivaltelt, på utescenen og inne i brygga. I kveld er det Raga Rockers som inntar utescenen. I morgen er det mange høydepunkter med Henning Kvitnes og Gutta på gølvet, Glenn Hughes og Come Taste the Band og nattrock med The Margarets.

Fredag kommer Postgirobygget, og lørdag er det en stor finale med John Mayall and The Bluesbrakers på utescenen. Lørdag er den store bluesdagen med konserter av FrodeAlnæs/Arild Andersen og Big Mo & Jolly Jumper.

Tahiti-festivalen har mange kryssende spor. Det er politikk med globale saker, prisutdeling til Frederic Hauge og det er barnas dag på søndag.