Sundli planlegger ny festival

Saken oppdateres.Kommunepolitikerne skal i morgen drøfte en rekordstor søknad på 400 000 kroner.Storåsfestivalens grunnlegger går nå i gang med et nytt stort arrangement i samme dalføre. En scene ute i vannet ved badeplassen Vannspeilet i Orkanger skal etter planen servere toppartister fra inn og utland over 2 dager helgen 24. og 25. juni. Trøndelags største festivalprofil er dermed på vei tilbake i manesjen – igjen – men vil ikke kalle «Vannspeilet» en festival.- Ikke utfall mot Storås- Dette er ikke en festival, ennå. Det blir heller en omfattende fest. Og for å ta den med en gang; det er ikke noe utfall mot Storåsfestivalen. Jeg har god kontakt med de nye kreftene som skal arrangere i år og eier fremdeles en åttendel av Storås. Jeg var i tvil om jeg skulle gå i gang med «Vannspeilet» ettersom Storåsfestivalen ombestemte seg og satset likevel, men vi spisser oss mot en yngre målgruppe og vi ligger over en måned unna Storås i terminlista. Det er plass til begge, sier Sundli.LES OGSÅ: Ny Storåsfestival til sommerenBjørn Steinar Kirkholt i Storåsfestivalen er ikke engstelig for konkurransen fra Sundlis nye satsing. Den nye festivalsjefen på Storås tror heller at «Vannspeilet» kan bidra til økt interesse for livemusikk blant ungdommene i distriktet.

- Et slikt arrangement vil heller være med å åpne øynene til et enda større publikum slik at flere får smaken på å gå på festival, sier Kirkholt.

Storåsfestivalen har ennå ikke lansert noen artister til festivalen som arrangeres siste helga i juli.

- Vi håper å slippe hele programmet samlet før påske, sier Kirkholt.Sundli planlegger å selge 1300 billetter og ha tre-fire artister per kveld på «Vannspeilet». Musikkprofilen skal være ungdommelig.- Det er ikke min smak som skal skinne igjennom. Jeg skal bare sørge for at det skjer, sier Sundli.Søkt om 400 000 kronerFestivalgründeren snakker på innpust og utpust om «Vannspeilet». Det må han gjøre for tiden er knapp. Sist uke fikk kulturkomiteen i Orkdal framlagt Sundlis ambisiøse planer. I morgen skal formannskapet avgjøre hvordan de stiller seg til det ublu søknadsbeløpet på 400 000 kroner.- Får jeg et tydelig positivt signal fra politikerne onsdag – så setter jeg i gang arbeidet. Jeg har sondert med flere artister og arrangementshelga er optimal med tanke på andre europeiske festivaler. Jeg håper å levere et program med norske toppnavn og også utenlandske artister, men jo flere dager som går jo vanskeligere blir det.- Hva gjør dun om søknaden avslås?- Da får jeg mer tid til Familien og familien, flirer Sundli samtidig som han understreker at det er dette han virkelig vil nå.- Det er jo dette jeg kan og nå har jeg ideen, teamet og engasjementet på plass.Vil bruke engasjementetSveinung bor selv i Orkanger og mener det er alt for få kulturtiltak rettet mot ungdom i kommunen.- Det er 12 000 innbyggere her og et enormt bra utbygd idrettstilbud, mens det er gjort lite på kulturfronten. Da jeg begynte å snakke om «Vannspeilet» tok ungdommene i kommunen helt av. De har organisert sms-aksjoner mot politikerne og på nettet er engasjementet voldsomt.Facebooksiden «Vannspeilet 2011?» har snart 1000 «likes» og er blitt vist 63 000 ganger siden den ble opprettet forrige uke.- Jeg har aldri opplevd noe lignende, og det trigger meg voldsomt, sier Sveinung.Skeptisk ordførerOrdfører Gunnar Hoff Lysholm fra Orkdalslista er positiv til ideen, men skeptisk til Sundlis timeplan og pengebehov.- Hvis vi sier ja til dette vil det være den største enkeltbevilgning til pop-rock-miljøet noen sinne og det vil danne en noe merkelig presedens for kommunens avgjørelser i framtida. Så min holdning er at jeg synes ideen er god, men at jeg foreløpig er skeptisk, sier Hoff Lysholm.I møte med Sveinung har han rådet festivalgründeren om å heller satse mot 2012 og jobbe fram flere beregninger om økonomien i prosjektet.- Er du enig i at det er gjort for lite kulturelt mot ungdommen i kommunen?- Når det gjelder støtte til musikk- og musikkfestivaler så har vi noe å gå på. Medgir ordføreren.Fagerholt positivNyansatt kultursjef i Orkdal, Arne Fagerholt, følger Sundli et godt stykke på veien når det gjelder virkelighetsbeskrivelsen av kulturtilbudet til ungdom i Orkdal.- Orkdal trenger så mange kulturelle kvalitetsarrangement som mulig og det er veldig lite som skjer på den kulturelle fronten mot ungdom. Det må en styrking til det er jeg helt enig i.- Er det overhode mulig at politikerne bevilger denne summen på så kort varsel?- Det er absolutt mulig, men langt fra sikkert. Det som kan veie i mot er at han søker om en stor sum og må ha svar fort. Men når det finnes 3,5 millioner til en ny hall på Follo, så bør man kunne finne midler til dette her, sier Fagerholt- Teller Sveinungs bakgrunn fra Storåsfestivalen positivt?- Ja det gjør det. Han vil jo absolutt være en ressurs for å få til et slikt arrangement.Storåskolleger med til OrkdalSundli har fått med seg flere av kreftene bak Storåsfestivalen inn i sitt nye prosjekt. Torstein Botten Andersen (booking Storåsfestiavlen), Marit Støseth (tidligere styresekretær Storåsfestivalen) og Kjell Olav Skorild (infrastruktur Storåsfestivalen) er alle med i prosjektbeskrivelsen Sundli nå har søkt penger tilBlir dette det nye Storås på sikt, vil vi vite før vi slipper Sundli av Storås-kroken?- Nei. Vannspeilet skal være mye yngre. Jeg mener derfor at jeg tilfører regionen noe nytt. På sikt kan kanskje Vannspeilet gi Storåsfestivalen sunn konkurranse – og jeg ser heller ikke bort fra samarbeid, sier Sundli.

 
 
På forsiden nå