- Vi er perverst privilegerte

Scenen kokte under første revyforestilling på Høylandet.

Saken oppdateres.

Først ut var en syngende fylkesmann, men Inge Kristiansen åpnet selve revy-galskapen.

Namsosingen høstet stor applaus for sin merkelige karakter Rashid Mainnskit Rettido, den noe mislykkede illusjonisten som må påkalle «ånden i kassen» for å få hjelp med tryllingen på scenen.

- Det er klart jeg blir veldig nervøs, men det er jo en stor ære å få være først. Jeg tror ikke det er tilfeldig at jeg var det, så det lever jeg lenge på, sier Kristiansen, som også var først ut under en av forstillingene på Høylandet i 2009.

Fylkesmannsjubel

Fylkesmann Inge Ryan høstet kanskje like mye applaus da han lett dansende fremførte åpningstalen for festivalen som sang.

Men allerede før de første aktørene kom på scenen kokte det nærmest i salen. Med allsang blant publikum og trampeklapp, i det svette teltet.

Svett forestilling

- Du vet jo at publikum har store forventninger, så du gjør ditt absolutt ytterste, sier Kristiansen til adressa.no bak scenen, rett etter at han er kommet av scenen.

Svetten renner av ham og tar med seg bekker av brun sminke nedover ansiktet.

Four minutes of fame

- Jeg synes det gikk bra. Publikum var bra med, men det er en kortversjon av nummeret, så det er en utfordring, sier Kristiansen.

Nummeret er fremført tidligere i revyen Sanglira i Namsos. Karakteren, Rashid Mainnskit Rettido, oppsto allerede for flere år siden og har vært innom en rekke yrker, blant hjernekirurg og flyger, før han nå er blitt magiker og har fått sine fire minutter «of fame» på scenen under revy-NM.

Perverst priviligert

- Det å stå på scenen er selve drivkraften i dette. Vi er perverst privilegerte vi som får lov til å stå på scenen og dumme oss ut og glede andre, sier Kristiansen, som til daglig jobber som rørgrossist for Brødrene Dahl, når han ikke spiller revy eller leier seg ut som artist i sitt eget enkeltmannsforetak.

Nå er målet å nå finalen, slik han også gjorde i 2007.

- Om jeg ikke greier det i dag så har jeg også en sjanse fredag, sier Kristiansen.

 
 
 
 
På forsiden nå