Hun har en nærmest skummelt travel turneliste, men det er slik hun må ha det. St. Vincent frykter å ikke være «on the road».

- Jeg er en person som trenger konstant stimulus. Jeg har ikke vært på ett og samme sted i mer enn én uke på over åtte måneder, forteller St. Vincent, eller Annie Clark som hun egentlig heter.

Nekter å stoppe opp

Det er under to timer til hun skal holde sin første konsert i Trondheim, men om Clark er spent er det umulig å se det på henne der hun sitter rolig i en utesofa og nipper til et glass rødvin.

- Det store spørsmålet er «Hva gjør du når du stopper opp». Det er det skremmende spørsmålet for meg, sier hun.

Sette seg på et fly, holde en konsert, sove en time, og så hoppe på neste fly. Det er det livet hun er vant til, det er slik Clark vil ha det.

- Jeg føler meg heldig som får reise verden rundt og spille for folk. Alt jeg kan gjøre for å få fortsette med det, er jeg villig til å gjøre.

Jakter guleroten

Den 31 år gamle musikeren fra Texas ga tidligere i år ut sitt fjerde album, kritikerroste «St. Vincent». Rolling Stones Magazine har omtalt henne som «det mest spennende innenfor indierocken akkurat nå», men Clark kjenner ikke på noe press.

- Det er et stort kompliment, men jeg føler ikke noe press utenfra. Men jeg kjenner på presset jeg legger på meg selv.

- Du er en høyt respektert gitarist, men higer du fortsatt etter å utvikle deg som musiker?

- Ja, alltid. Utviklingspotensialet er guleroten som holder meg gående. Jeg strekker meg alltid etter å skrive bedre sanger, gjøre bedre konserter, gjøre alt det jeg gjør bedre.

Black metal er rått

Det er ikke ofte hun får tid til å se andre artister spille, men hun liker likevel å spille på festivaler.

- Jeg elsker å spille på festival, jeg elsker det! Jeg har aldri vært her i Trondheim før, det er så vakkert her. Vi har spist et fantastisk måltid, mine venner sitter nå og tar seg et glass vin og det er et bra band som spiller i bakgrunnen, sier Clark.

Tonene fra konserten med Skambankt når oss der vi sitter utenfor festivalområdet.

- Jeg er stor fan av norsk black metal, som for eksempel Mayhem. Jeg er veldig glad i musikken, og jeg har studert musikkens historie som er veldig fascinerende.

- Er det musikk som gir deg inspirasjon?

- Yeah! Musikken er rå. Jeg beundrer når musikere virkelig gir seg hen til en kunstform, det gjør black metal-musikere. Det finnes en mørkhet i min musikk også. På platene kan man høre et hint av den, men mørkheten kommer tydeligere frem under liveshowene mine, forteller Clark.