Sommerhelg med festivalfristelser

Hellbillies, Åge og Sambandet, D.D.E. Hørt dem før? Ingen hindring.

Saken oppdateres.

Festivalsjef Per Morten Hektoen i Savalen sommerfestival forventer mellom fem og syv tusen besøkende til den vesle fjellbygda Savalen i helgen. De fleste tilreisende er trøndere, og øverst på gjestelisten står Åge og Sambandet, DDE og Hellbillies sammen med irske Johnny Logan.

- Jeg regner egentlig med at alle disse kommer til å bli like store høydepunkt. Dette er artister som de fleste trøndere elsker, sier Hektoen.

Selv om han mener alle de ovennevnte artistene er like populære, tror festivalarrangøren det blir særlig spennende å få den internasjonale stjernen Johnny Logan til bygda.

- Savalen med sine elleve fastboende er nok ulikt mye annet som Logan har sett.

Mange gjengangere

Hektoens trekkplaster har stort sett travle dager i hele sommer. Heller ikke i helgen er han alene om å ha dem på plakaten. Både Åge og Sambandet og Johnny Logan spiller på Vanylvenfestivalen i tillegg til på Savalen. DDE spiller på Gaula Laksefestival og på Midtsommerfesten på Verdal i tillegg, mens Hellbillies spiller på Savalen på fredag og Sunndal Kulturfestival på lørdag. Hektoen tar den potensielle konkurransen med ro.

- Den geografiske avstanden mellom festivalene er så stor at det ikke har noe å si. Disse artistene har tilhengere i hele regionen så vi kjemper ikke om de samme publikummerne.

Hallbjørn Stenhaug er mannen bak både Vanylvenfestivalen i helgen, og Frostafestivalen og Frøyafestivalen senere i sommer. Også på disse festivalene kommer en del av gjengangere. Stenhaug mener å ha forklaringen på at publikum fortsetter å dukke opp.

- Det er ikke rart i det hele tatt. Dette er profesjonelle og gode musikere. Det er få som har vært på så mange Åge-konserter som meg, men jeg oppdager noe nytt hver gang jeg hører ham. Åge har aldri det samme repertoaret og hver konsert er unik.

Og hvem som blir høydepunktene i Vanylven i helgen? Stenhaug trenger ikke å tenke seg om før han svarer «Åge og Sambandet på fredag og Johnny Logan lørdag»

TID OG STED:  Vanylvenfestivalen på Sunnmøre fredag og lørdag. Gaula Laksefestival på Støren fredag, lørdag og søndag. Savalen sommerfestival fredag og lørdag.

 
På forsiden nå